Antena 3 CNN Actualitate Apel la rugăciune pentru victimele de la Caracal. Slujbă pentru Alexandra și Luiza

Apel la rugăciune pentru victimele de la Caracal. Slujbă pentru Alexandra și Luiza

Apel la rugăciune pentru victimele de la Caracal. Slujbă pentru Alexandra și Luiza
de S.T.    |    03 Aug 2019   •   13:25

Episcopia Slatinei şi Romanaţilor a lansat un apel la rugăciune pentru victimele tragediei de la Caracal şi a anunţat că la Caracal, la catedrala din municipiu, va fi oficiată duminică, 4 august, Liturghie arhierească.

La slujba de la catedrala din Caracal vor fi rostite rugăciuni speciale pentru toţi cei afectaţi de drama adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, dar şi pentru alte tinere victime ale infracţionalităţii.

„Duminică, 4 august, începând cu orele 8,30, la catedrala din Municipiul Caracal se va săvârşi Sfânta Liturghie arhierească, însoţită de rugăciuni speciale pentru invocarea ajutorului şi mângâierii lui Dumnezeu asupra tuturor celor afectaţi de evenimentele tragice care au îngrozit societatea noastră în ultimele zile. Drama Alexandrei Măceşanu, a Luizei Melencu şi a altor tinere căzute prada infracţionalităţii ne obligă pe toţi la vigilenţă sporită, la responsabilitate nedisimulată, dar şi la mai multă rugăciune. De aceea, vă aşteptăm la solidaritate în rugăciune, conştienţi că Dumnezeu este nădejdea şi ajutorul nostru în cele mai grele clipe ale vieţii”, se arată în apelul la rugăciune lansat de Episcopia Slatinei şi Romanaţilor şi postat pe site-ul instituţiei.

Rezultatul testelor ADN efectuate de INML indică faptul că, în proporţie de aproape 100%, oasele găsite în casa lui Gheorghe Dincă aparţin fetei de 15 ani, Alexandra Măceşanu.

Testele ADN confirmă astfel varianta lui Gheorghe Dincă, care a susţinut de la început că el a omorât-o pe Alexandra şi i-a ars corpul.

În ziua de 25 iulie, minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa lui Gheorghe Dincă la circa 19 ore de la apelul fetei.

Gheorghe Dincă a recunoscut în cadrul anchetei că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, dar şi pe o altă adolescentă dispărută anul acesta, Luiza Melencu, din comuna doljeană Dioşti. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close