Antena 3 CNN Actualitate Apelul ministrului Sănătății, pe fondul crizei copiilor internați cu sindrom hemolitic uremic

Apelul ministrului Sănătății, pe fondul crizei copiilor internați cu sindrom hemolitic uremic

Apelul ministrului Sănătății, pe fondul crizei copiilor internați cu sindrom hemolitic uremic
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Feb 2016   •   12:37
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a anunţat că instituţia pe care o conduce, împreună cu Ministerul Educaţiei, vor pregăti un set de măsuri care vor fi comunicate în şcoli, în vederea respectării normelor de igienă, decizie luată în contextul cazurilor de sindrom hemolitic-uremic apărute la mai mulţi copii.

'L-am contactat pe domnul ministru Curaj şi specialiştii noştri împreună cu ai lor pregătesc un set de măsuri care va fi comunicat prin inspectorate şi în şcoli. Măsuri de igienă, de respectare a normelor vizând copiii, modul în care să se desfăşoare activitatea. Sunt lucruri care sunt normale, dar pe care trebuie să le repetăm de fiecare dată când se impune şi mai ales în această situaţie, pentru a face apel la responsabilitate şi din partea părinţilor şi a educatorilor şi a medicilor. Nu e vorba de activităţi medicale, ci despre măsurile care trebuie urmate şi sfaturile pe care le dăm părinţilor şi copiilor. În şcoală - în această situaţie - având în vedere că am trecut prin aceste zile în care s-au şi afirmat lucruri care nu corespund realităţii. Tocmai de aceea elaborăm acest set de măsuri pe care îl recomandăm tuturor', a spus ministrul, prezent, sâmbătă, la Spitalul Marie Curie.

El a făcut un apel la responsabilitate şi din partea cadrelor medicale, astfel încât cazurile de diaree severă cu complicaţii să fie transferate către centrele specializate, aşa cum este şi Spitalul Marie Curie din Capitală.

'Nu critic în niciun fel enormul efort susţinut al colegilor noştri, pentru care le mulţumesc. Nu am criticat în niciun fel modalitatea de recepţie a cazurilor, de tratare a lor, dar atunci când se impune ele trebuie transferate către centrele superioare, aşa cum se întâmplă în orice ţară din această lume', a precizat ministrul.

În contexul în care vineri au fost date publicităţii concluzii preliminare ale Corpului de control al premierului, în legătură cu situaţia copiilor cu afecţiuni grave, transferaţi la Spitalul Marie Curie, ministrul a precizat că a făcut deja precizări legate de modul în care anumite probleme de management 'nu au funcţionat'.

'Am făcut afirmaţii şi le susţin în continuare', a adăugat el.

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close