Antena 3 CNN Actualitate Apelul disperat al managerului Spitalului din Rădăuți: "Avem nevoie de plasmă pentru grupa de sânge A2 pozitiv"

Apelul disperat al managerului Spitalului din Rădăuți: "Avem nevoie de plasmă pentru grupa de sânge A2 pozitiv"

Situație dramatică la Spitalul din Rădăuți, unde medicii au fost nevoiți să găsescă pe cont propriu un donator de plasmă pentru tratamentul unei asistete bolnave de COVID-19, asta după ce au cerut insistent să fie ajutați ,inclusiv la Ministerul Sănătății, însă demersurile au fost în zadar.

Apelul disperat al managerului Spitalului din Rădăuți: "Avem nevoie de plasmă pentru grupa de sânge A2 pozitiv"
Sursa foto: pixabay
de Diana Dragotescu    |    08 Sep 2020   •   16:00

Managerul Spitalului din Rădăuți, Tratan Andronachi, a vorbit la Antena 3 despre situația prin care trec medicii spitalului pentru a își salva colega. 

„Avem nevoie de plasmă pentru grupa de sânge A2 pozitiv, plasmă a unei persoane vindecate de Covid. În momentul de față la Spitalul Județean Suceava în secția de terapie intensivă avem o colegă din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți, pentru care ultima șansă de tratament posibilă este acest tratament cu plasmă pentru grupa A2 pozitiv”.

Managerul Spitalului din Rădăuți: Apelez la tot ceea ce însemnă binevoitor în România, pentru a face acest gest pentru colega noastră

Posibilii donatori pot dona la centrele de transfuzii județene sau în București: „Cineva care poate dona, se poate deplasa la centrele de transfuzii ale Municipiului București sau centrele județene, pentru că obligația mea ca și conducător de unitate, este să fac tot ce este omenește posibil pentru colegii mei.

În condiția în care Spitalul Municipal Rădăuți a fost la un momentdat singurul spital din județ care a tratat această nefericită panademie, apelez la tot ceea ce însemnă binevoitor în România pentru a face acest gest pentru colega noastră. Avem nevoie de plasmă grupa A2 pozitiv”, a spus Tratan Andronach la Antena 3. 

Apelul disperat al managerului Spitalului din Rădăuți: „Avem nevoie de plasmă pentru grupa de sânge A2 pozitiv. Apelez la tot ceea ce însemnă binevoitor în România

×
Subiecte în articol: plasma Spitalul din Rădăuți
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close