Antena 3 CNN Actualitate Apelul unui senator către ministrul Apărării: ”Decât să trimitem militari şi să devenim ţinta teroriştilor, nu mai bine stăm cuminţi acasă?”

Apelul unui senator către ministrul Apărării: ”Decât să trimitem militari şi să devenim ţinta teroriştilor, nu mai bine stăm cuminţi acasă?”

Apelul unui senator către ministrul Apărării: ”Decât să trimitem militari şi să devenim ţinta teroriştilor, nu mai bine stăm cuminţi acasă?”
Sursa foto: Foto: MAPN/Facebook
28 Iul 2016   •   12:32

Senatorul PSD Sorin Bota îi cere ministrului Apărării, Mihnea Motoc, să nu trimită militari în Siria şi Irak, pentru că România riscă să devină ţinta teroriştilor.

"Trimitem trupe în Siria şi Irak împotriva ISIS - 50 de militari. Decât să facem figuraţie şi să devenim ţinta teroriştilor (dacă tot mergem cu o mână de oameni), nu mai bine stăm cuminţi acasă? Cer ministrului Apărării să nu târască România într-un conflict pentru că trimitem 50 de militari!", a declarat Sorin Bota, într-un comunicat remis joi.

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a anunţat miercuri că România va contribui la eforturile Coaliţiei anti Statul Islamic din Irak şi Siria cu 50 de militari, care vor intra în teatrul de operaţii pe o misiune de consiliere.

"Ne-am angajat în virtutea unei aprobări a Parlamentului României, încă din luna februarie, să contribuim concret la eforturile Coaliţiei anti Statul Islamic din Siria şi Irak. Contribuţia noastră constă într-un număr de 50 de instructori pentru forţele de operaţii speciale din Irak, pentru informaţii militare din Irak. Aceşti viitori instructori sunt pe punctul de a termina o pregătire specializată, după care mai avem de perfectat câteva formalităţi legale înainte de intrarea lor în teatrul de operaţii pe o misiune de consiliere", a spus Mihnea Motoc.

Potrivit ministrului, intrarea militarilor în teatrul de operaţii va fi posibilă la începutul toamnei.

×
Subiecte în articol: senator PSD
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close