Antena 3 CNN Actualitate Apeluri de panică la 112 din cauza cutremurului de noaptea trecută. Raed Arafat, recomandări de ultimă oră: „Cel mai important lucru este controlul de sine”

Apeluri de panică la 112 din cauza cutremurului de noaptea trecută. Raed Arafat, recomandări de ultimă oră: „Cel mai important lucru este controlul de sine”

Cutremurul de noaptea trecută, care a avut o magnitudine de 5,2 și s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri, i-a făcut pe doi români, din Buzău, respectiv din Ploiești, să sunela 112, pentru atacuri de panică.

Apeluri de panică la 112 din cauza cutremurului de noaptea trecută. Raed Arafat, recomandări de ultimă oră: „Cel mai important lucru este controlul de sine”
Sursa foto: Foto: Raed Arafat/ Facebook
31 Ian 2020   •   09:53

„Două apeluri, unul la Buzău și unul la Ploiești, pentru atacuri de panică. Efecte ale cutremurului în afară de aceste atacuri de panică nu au fost raportate în niciun loc de unde s-a simțit cutremurul”, a declarat Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Secretarul de stat i-a sfătuit pe oameni să descarce aplicația DSU, dar și să se informeze cu privire la cum să procedeze în cazul unui cutremur: „Întotdeauna noi am sfătuit oamenii să descarce aplicația DSU, e o secțiune plină de instrucțiuni și sfaturi în caz de cutremur, același lucru îl găsesc și pe site-ul campaniei nutremurlacutremur.ro și pe site-ul fiipregatit.ro.”

Citește și: INFP: Activitatea seismică din zona Vrancei este una normală. Nu aşteptăm replici la cutremurul de 5,2

„Cel mai important lucru este controlul de sine, nu panica, să nu coboare în casa scărilor, nu cu liftul, să stea în casă sub o grindă sau să stea sub un obiect care poate să-l protejeze, o masa de exemplu. Să aștepte să treacă cutremurul. Noi avem o caravană operată de IGSU și care în fiecare săptămână se deplasează în zone rurale, urbane. Pe lângă instruirile periodice, caravana atinge aceste aspecte și va fi modernizată, se va suplimenta un centru mobil care va avea inclusiv partea de simulare pe cutremur”, a precizat șeful DSU.

Seismul din această noapte a fost cel mai puternic din România în ultimele 15 luni. Anul trecut, cel mai mare cutremur a avut magnitudinea 4,8 și s-a produs pe 18 mai, în Suceava.

Citește și: Sfaturi utile. Ce trebuie să facem în cazul unui cutremur

×
Subiecte în articol: cutremur Raed Arafat
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close