Antena 3 CNN Actualitate Aplicaţia care îţi spune ce conţine fiecare aliment cumpărat, lansată în România

Aplicaţia care îţi spune ce conţine fiecare aliment cumpărat, lansată în România

O aplicaţie unică în lume, care îţi spune ce conţine fiecare aliment cumpărat, a fost lansată în România.

Aplicaţia care îţi spune ce conţine fiecare aliment cumpărat, lansată în România
O nouă aplicație s-a lansat în România, aceasta îți spune totul despre produsele alimentare
de Andreea Boghici    |    26 Noi 2021   •   19:51

Dintr-o listă de produse, aplicația poate stabili cantitatea totală de sare, zahăr, calorii, dar si E-uri.

”În primul rând, aplicația este gratuită fiind important acest lucru, iar, în momentul în care scanezi codul de bare a unui produs agroalimentar, ai toate informațiile cu privire la ingrediente și informațiile nutriționale, însă ceea ce este cel mai important, numericul de aditivi coloranți, conservanți și citarea acestora.

Cantitatea de sare și de zahăr se poate calcula prin intermediul calculatorului din aplicație care te ajută, fiindcă toate informațiile sunt la suta de grame, iar într-un astfel de produs, poți să găsești la 250-300-500 de grame.

Ceea ce este extrem important, legat de reportajul pe care le-ați avut înainte, cei care lucrează de acasă sau din alte țări, pot să-și găsească și să scaneze astfel de produse, în Argentina, Spania , Finlanda ș.a.m.d. și să aibă toate informațiile în limba română.

Este extrem de important să avem decizia la noi și să decidem noi pentru noi, ci nu din mijloace comerciale de publicitate pentru a decide ce cumpăram, mai ales într-o perioadă cum este aceasta cu pandemia, în care trebuie să fim mai sănătoși, mai bine și să avem o imunitate mai bună.

Astfel, scanând produsul avem toate informațiile, știm ce consumăm pentru noi, pentru copii și pentru bunicii noștiri” declară Sorin Mierlea, Preşedinte InfoCons.

Ce putem afla din aplicație și cum ne putem proteja asupra E-urilor

”Este o explicitare foarte clară a aditivilor, a coloranților într-un limbaj simplu ca să ințeleagă chiar și un copil din clasa a 4-a.

Pe de altă parte, cumularea aditivilor fiindcă îți face și acest calcul, de câte ori este un aditiv în produs sau într-un meniu pentru că poți să-ți faci și meniul pe care îl mănânci acasă, ce ai în frigider, ce pui pe masa de 1 decembrie sau de Crăciun.

Astfel, să vezi ce aditivi ai, câți aditivi ai, care se dubleză, se triplează de mai multe ori, ca până la urmă să decizi dacă dorești sau nu dorești produsul sau produsele respective”, afirmă Sorin Mierlea, Preşedinte InfoCons.

De când putem utiliza aplicația

”De astăzi putem descărca aplicația. Important este să o descărcăm și să ne trimitem punctele de vedere pentru a o îmbunătăți.

În aplicație sunt deja peste un milion de produse înregistrate și înrolate în acestă bază de date”, precizează Sorin Mier.

în cele din urmă, Sorin Mierlea, Preşedinte InfoCons, ne spune cum ne putem calcula zahărul, sarea și e-urile din organismul nostru.

”Avem informațiile pe care le oferă Organizația Mondială a Sănătații, zahărul este și în parizer, în pâine și în lucruri pe care nu le știm.

De altfel, zahărul se regăsește și în băuturi carbogazoase cu zero zahăr, găsim multă sare, și astfel, prin intermediul acestei aplicații putem să vedem cât consumăm, cât mâncăm, cât am cumpărat într-un coș de cumpărături la o masă cu prietenii sau acasă, dar și când vrem să mâncăm ceva, sandwich, de unde ne putem extrage informații cu privire la cantitățile de sare, zahăr și E-uri.

Putem decidem dacă vrem sau nu, putem face o comparație și în funcție de ce spune Organiația Mondială a Sănătății cu o cantitate minimală pe care ar trebui să o comunicăm pentru a fi feriți de problemele care ne pot afecta sănătatea”, a declarat domnul Sorin Mierlea, Preşedinte InfoCons.

×
Subiecte în articol: aplicatie România InfoCons
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Începe runda a doua pentru „top jobs” în UE
x close