Antena 3 CNN Actualitate Aplicația gratuită SOS cu care poţi să suni la Urgenţă și fără internet

Aplicația gratuită SOS cu care poţi să suni la Urgenţă și fără internet

Consumatorii aflați într-o situație de criză, care folosesc aplicația InfoCons, vor putea efectua apeluri de urgență chiar dacă nu au acces la internet.

Aplicația gratuită SOS cu care poţi să suni la Urgenţă și fără internet
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2022   •   12:21

Aplicația InfoCons este disponibilă gratuit pentru orice sistem de operare IOS, Android şi Huawei, iar, în prezent, aceasta poate fi folosită și offline.

Datorită acestei aplicații, oamenii aflați în pericol pot fi salvați în timp util, fiind nevoie doar de accesarea secțiunii SOS.

Pe lângă numerele pentru urgențe, oamenii pot găsi în această secțiune și contactele unor instituții importante, precum Protecţia Consumatorilor sau Autoritatea Naţională Sanitară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

În plus, prin intermediul acestei aplicații, oamenii au acces și la contactele instituțiilor existente la nivel județean: primărie, poliţia locală, Direcţia Sanitar Veterinară sau Direcţia de Sănătate Publică.

De asemenea, InfoCons le oferă consumatorilor informații referitoare la punctele de trecere a frontierei din România, precum și la timpul pe care aceștia îl vor petrece la ieşirea şi la intrarea în ţară.

"InfoCons aduce în premieră, la nivel global, prima soluţie unitară prin care cetăţeanul poate avea acces direct, simplu şi eficient la numere de telefon de urgenţă în cadrul Aplicaţiei Inovative Unice la nivel global şi gratuite InfoCons", susţine Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.

Totodată, aplicația pune la dispoziția consumatorilor și alte facilități, precum scanarea codurilor QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice, scanarea codurilor de bare ale produselor, toate numerele utile şi de urgenţă la nivel local, naţional şi internaţional, dar și alertele pentru produsele alimentare şi nealimentare, notează Agerpres.

×
Subiecte în articol: InfoCons aplicatie SOS urgente
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close