Antena 3 CNN Actualitate Aprilie, cea mai secetoasă lună din ultimii 60 de ani

Aprilie, cea mai secetoasă lună din ultimii 60 de ani

Luna aprilie a acestui an este cea mai secetoasă lună aprilie din ultimii 60 de ani, potrivit datelor Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, a vorbit la Antena 3 despre criza cu care se confruntă agricultura în această perioadă şi ce soluţii ar trebui adoptate.

Aprilie, cea mai secetoasă lună din ultimii 60 de ani
Sursa foto: Antena 3
27 Apr 2020   •   15:15

Nivelul mediu de precipitaţii înregistrat luna aceasta este de aproape şase ori mai mic decât nivelul optim pentru această perioadă.

Chiar dacă începând de miercuri se anunţă scurte averse de ploaie în zonele de deal şi munte, de asemenea în sudul, vestul, centrul ţării, aceste ploi nu pot însă să compenseze deficitul uriaş de apă din sol, susţin meteorologii.

Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, a vorbit la Antena 3 despre criza cu care se confruntă agricultura în această perioadă şi ce soluţii ar trebui adoptate.

''Aproape jumătate din ţară este afectată. Trebuie să se facă inventarierea suprafeţelor de grâu posibile, pentru a fi păstrate pentru sămânţă, întrucât peste câteva luni de zile trebuie să însămânţăm grâul de toamnă şi nu avem siguranţa seminţelor respective'', a spus Petre Daea.

Aprilie, cea mai secetoasă lună din ultimii 60 de ani

 

×
Subiecte în articol: agricultura culturi petre daea seceta
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close