Antena 3 CNN Actualitate Aproape 1.200 de angajaţi ai CFR Călători vor fi daţi afară: Concedierile au fost stabilite cu FMI

Aproape 1.200 de angajaţi ai CFR Călători vor fi daţi afară: Concedierile au fost stabilite cu FMI

Aproape 1.200 de angajaţi ai CFR Călători vor fi daţi afară: Concedierile au fost stabilite cu FMI
Sursa foto: Foto: Antena 3
21 Feb 2012   •   15:29

1.143 de angajaţi ai CFR Călători vor fi daţi afară. Angajaţii au primit azi preavizele şi vor fi concediaţi începând cu 23 martie. Concedierile au fost stabilite cu Fondul Monetar Internaţional.

Guvernul a convenit, în decembrie 2011, cu FMI să continue concedierile la companiile feroviare, să impună patru zile de concediu fără plată pentru angajaţii societăţii Intervenţii Feroviare, să închidă liniile de cale ferată care nu pot fi vândute la licitaţii şi să încheie contracte PPP pentru spaţiile comerciale CFR.

Toate aceste măsuri ar trebui aplicate în 2012, relevă scrisoarea de intenţie convenită de Guvern şi Fondul Monetar Internaţional la ultimele negocieri, din toamna acestui an, scrie Mediafax.
   
Astfel, Guvernul va desfiinţa până la finele anului 2012 alte 85 posturi la societatea Electrificare CFR şi 28 de locuri în perioada imediată la Intervenţii Feroviare. În acelaşi timp, angajaţilor rămaşi la Intervenţii Feroviare li se vor impune patru zile de concediu fără plată.
   
Intervenţii Feroviare, care anul trecut a avut un număr mediu de 304 angajaţi, a fost inclusă în primăvara acestui an pe lista companiilor de stat monitorizate de FMI.
   
La Electrificare CFR lucrează aproximativ 3.000 de angajaţi.

Sindicatele au anunţat că vor contesta în instanţă programul de disponibilizări de la CFR Călători care prevede că peste 1.100 de oameni îşi vor pierde locurile de muncă din luna martie, susţinând că decizia a fost luată fără ca reprezentanţii salariaţilor să fie consultaţi.

"Am primit un telefon şi am fost informat că până la finalul zilei de marţi vom primi notificarea privind aceste disponibilizări. Vom contesta în justiţie, nu am fost consultaţi. În 95 la sută din cazuri am câştigat", a declarat preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă (FML), Iulian Măntescu.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close