Antena 3 CNN Actualitate Aproape 100.000 de bolnavi de cancer, în pericol de a rămâne fără tratament

Aproape 100.000 de bolnavi de cancer, în pericol de a rămâne fără tratament

Aproape 100.000 de bolnavi de cancer, în pericol de a rămâne fără tratament
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Apr 2011   •   19:51

Aproximativ 100.000 de români bolnavi de cancer sunt în pericol de a rămâne fără tratament, după ce accesul la tratamentele oncologice injectabile a fost blocat în farmaciile cu circuit deschis, se arată într-un comunicat al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABCR).

“Suntem într-un moment critic. Farmaciile nu mai eliberează medicamentele vitale pacienţilor cu cancer. Spitalele din ţară nu au achiziţionat încă astfel de tratamente, prin urmare ne aflăm în situaţia în care nu se găsesc nici în farmacii, nici în spitale. Poate că autorităţile nu înţeleg, însă în fiecare moment, din lipsă de tratament, pacienţii pot muri unul câte unul”, spune preşedintele federaţiei, Cezar Irimia.

Federaţia solicită Casei de Sănătate şi Ministerului Sănătăţii menţinerea accesului la tratamentele oncologice injectabile în farmaciile cu circuit deschis până la momentul în care toate spitalele au achiziţionat medicamentele necesare, amânarea termenului de 1 aprilie prin care s-a blocat accesul la tratamentele oncologice injectabile în farmaciile cu circuit deschis.

×
Subiecte în articol: bolnavi cancer tratament farmacii
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close