Antena 3 Actualitate Aproape 140 de localităţi din Ilfov şi Giurgiu au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii şi a viscolului

Aproape 140 de localităţi din Ilfov şi Giurgiu au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii şi a viscolului

de Antena3.ro    |    07 Feb 2012   •   12:37
Aproape 140 de localităţi din Ilfov şi Giurgiu au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii şi a viscolului Foto: Mediafax

Aproape 140 de localităţi din judeţele Ilfov şi Giurgiu au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii şi a viscolului, potrivit unui comunicat Enel Distribuţie Muntenia, citat de Mediafax. În Capitală nu au fost înregistrate avarii majore.
   
În judeţul Ilfov, miercuri, până la ora 10.00 erau fără energie electrică 24 de localităţi, printre care Popeşti Leordeni, Berceni, Dascălu, Moara Vlăsiei, Grădiştea, Bălăceanca, Domneşti, 1 Decembrie, Copăceni, Bragadiru, Vârteju, Dărăşti şi Pipera.

În judeţul Giurgiu erau 114 localităţi nealimentate cu energie electrică, intervenţiile echipelor Enel fiind îngreunate de vântul foarte puternic, în rafale.
   
În Bucureşti, până la ora 10.00 au fost înregistrate 11 deranjamente colective, în zone precum Măgurele, Oaspeţilor, Icoanei şi Lipscani.
   
Avariile s-au produs în urma ruperii cordoanelor şi conductoarelor ca urmare a depunerii de gheaţă (fenomenul de ploaie îngheţată), a crengilor căzute pe liniile electrice aeriene şi a galopajului conductoarelor din cauza vântului puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate), a precizat Enel Distribuţie Muntenia.
   
Peste 50 de echipe Enel Distribuţie Muntenia şi ale contractorilor intervin pentru remedierea avariilor. Echipele de intervenţie ajung cu greu la locul avariilor, din cauza drumurilor blocate în unele zone.
 
Zeci de drumuri naţionale şi judeţene sunt blocate marţi.

Capitala şi 19 judeţe din sudul şi sud-estul ţării se află, până miercuri dimineaţă, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, alte 17 judeţe fiind avertizate cu cod galben.
   


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close