Antena 3 CNN Actualitate Aproape 20.000 de persoane cu actele expirate şi 700 decedate, găsite pe listele electorale, în Sibiu

Aproape 20.000 de persoane cu actele expirate şi 700 decedate, găsite pe listele electorale, în Sibiu

Aproape 20.000 de persoane cu actele expirate şi 700 decedate, găsite pe listele electorale, în Sibiu
Sursa foto: Foto: Mediafax
19 Aug 2012   •   19:25

Aproape 20.000 de persoane din judeţul Sibiu care au cărţile de identitate expirate se regăsesc pe listele electorale permanente, pe aceste liste figurând şi peste 700 de persoane decedate, informează Mediafax.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Claudia Stanciu, în urma reactualizării datelor solicitate de Guvernul României, Prefectura a transmis, sâmbătă seară, Ministerului Administraţiei şi Internelor faptul că pe listele electorale permanente figurau 25.356 de persoane ca făcând parte din cele nouă categorii comunicate de Guvern.
   
"În urma datelor furnizate de primăriile unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Sibiu, Instituţia Prefectului a transmis, sâmbătă seara, la Ministerul Administraţiei şi Internelor, faptul că pe listele electorale permanente sunt 25.356 de persoane care fac parte din cele nouă categorii comunicate de Guvern. 719 persoane de pe liste erau decedate, 19.561 persoane aveau cartea de identitate expirată, iar 3.444 sunt cu domiciliul în străinătate", a declarat Claudia Stanciu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu. 
   
Potrivit sursei citate, singura unitate administrativ-teritorială din judeţul Sibiu care nu a transmis datele solicitate este oraşul Sălişte.
   
Ministrul delegat al Administraţiei, Radu Stroe, a declarat, duminică, referitor la actualizarea listelor electorale, că s-au primit toate datele din teritoriu şi că acestea sunt de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională (CC) în legătură cu referendumul din 29 iulie.
   
Tot duminică, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a afirmat datele sunt în curs de centralizare şi că nu îşi permite să facă aprecieri privind decizia pe care ar urma să o ia Curtea Constituţională în legătură cu referendumul.
   
Curtea Constituţională a admis, în 14 august, solicitarea formulată de preşedintele suspendat, Traian Băsescu, de preschimbare a termenului şedinţei CC la care va fi decisă validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivând instabilitarea politică şi impactul asupra economiei.
   
Anterior, CC dăduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.


×
Subiecte în articol: referendum
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close