Antena 3 CNN Actualitate Bani din offshore-uri proveniți din România au fost folosiți pentru terorism - mai multe sesizări, făcute la SRI

Bani din offshore-uri proveniți din România au fost folosiți pentru terorism - mai multe sesizări, făcute la SRI

Bani din offshore-uri proveniți din România au fost folosiți pentru terorism - mai multe sesizări, făcute la SRI
Sursa foto: foto: Agerpres
12 Apr 2016   •   16:28

Aproape 300 de romani au realizat, in ultimii 13 ani, tranzactii din si in Panama, a anuntat, marti, Neculae Plaiasu, presedintele Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, potrivit Ziare.com.

"In perioada 2003 - sfarsitul lui martie 2016, in bazele de date ale Oficiului au fost inregistrate 286 de persoane fizice si juridice care au realizat incasari si transferuri externe din si in Panama. Valoric, au intrat 21,7 milioane de euro si au iesit 50,5 milioane de euro. Mentionez ca cifrele sunt influentate de conditia barem mai mare de 15.000 de euro.

Prin procedurile noastre au fost cuprinse in analiza si produsele rezultate au fost diseminate institutiilor de aplicare a legii. In 2015 au fost diseminate 13 sesizari catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", a explicat Plaiasu.

De asemenea au fost facute 6 sesizari la SRI, existand suspiciuni de finantare a terorismului.

Cifrele au fost prezentate de acesta, marti, in cadrul audierilor care au avut loc in Parlament, pe tema Panama Papers, la care a participat si presedintele Ficului, Dragos Doros.
La iesirea de la audieri, seful ANAF a precizat ca institutia pe care o conduce analizeaza in prezent informatiile scoase la iveala de ampla ancheta jurnalistica, astfel ca nu poate fi formulata deocamdata o concluzie.
 

×
Subiecte în articol: Panama Papers
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close