Antena 3 CNN Actualitate Aproape 56 de tone de fructe şi peste trei tone de carne, confiscate din trei centre comerciale

Aproape 56 de tone de fructe şi peste trei tone de carne, confiscate din trei centre comerciale

Aproape 56 de tone de fructe şi peste trei tone de carne, confiscate din trei centre comerciale
05 Dec 2013   •   12:52

Aproape 56 de tone de legume şi fructe şi peste trei tone de carne au fost confiscate miercuri din trei centre comerciale din Bucureşti şi Ilfov, în urma unor controale ale poliţiştilor, verificările fiind continuate joi, în alte două complexe comerciale, informează Mediafax.

Potrivit Poliţiei Române, miercuri au fost controlate 541 de societăţi şi puncte de lucru din trei centre comerciale angro din Bucureşti şi judeţul Ilfov, fiind constatate 28 de infracţiuni, dintre care 19 de evaziune fiscală.
    
De asemenea, echipele de control au dat 669 de amenzi, în valoare totală de 590.280 de lei, şi au confiscat mărfuri de 48.428 de lei, a precizat Poliţia Română, într-un comunicat de presă remis joi.
    
Prejudiciul stabilit de poliţiştii Direcţiei de Investigarea Fraudelor a fost stabilit iniţial la 6.367.673 de lei, din care s-au  recuperat 236.000 lei, reprezentând TVA, bani care au fost deja achitaţi în conturile trezoreriei.
    
În urma controalelor de miercuri care au vizat centrele comerciale Antrefrig, Continent Marin şi Piaţa de Gross, au fost confiscate 55.937 de kilograme de legume şi fructe, precum şi 3.278 de kilograme de carne. De asemenea, au fost confiscate peste 500 de obiecte ornamentale, majoritatea globuri, beteală şi instalaţii pentru pomul de Crăciun, care nu au putut fi justificate de comercianţi, în valoare totală de peste 48 de milioane de lei.
  
Verificările sunt continuate joi, de poliţiştii de la investigarea fraudelor, de la ordine publică şi rutieră, în centrele comerciale Dragonul Roşu şi Smart Expo Flora, din judeţul Ilfov. Echipele de control verificat dacă este respectată legea cu privire la plata TVA intracomunitară, precum şi dacă actele de transport pentru mărfuri sunt întocmire în mod corect în ce priveşte tipul şi cantitatea produselor transportate.
 

×
Subiecte în articol: descindere scandal carne
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close