Antena 3 CNN Actualitate Aproape 7.000 de cereri de finanţare prin programul ?Casa Verde?, depuse la numai o lună după lansare (VIDEO)

Aproape 7.000 de cereri de finanţare prin programul ?Casa Verde?, depuse la numai o lună după lansare (VIDEO)

Aproape 7.000 de cereri de finanţare prin programul ?Casa Verde?, depuse la numai o lună după lansare (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Observator
13 Aug 2010   •   20:12

Numărul românilor care trec pe "verde" creşte de la o săptămână la alta. Şi nu e vorba despre reguli de circulaţie, ci de ecologie. La o lună după lansarea programului "Casa Verde", au fost depuse aproape 7.000 de cereri de finanţare. Sistemul de încălzire care foloseşte energia regenerabilă reduce cheltuielile anuale cu până la 70%.

Lansat în urmă cu o lună, programul Casa verde se adresează doar persoanelor fizice şi constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru Mediu, pentru ­modernizarea sistemelor de încălzire.

Ioan Comşa, din Brasov, s-a gândit că ar putea economisi bani frumoşi cu un astfel de sistem încă de acum şapte ani. Investiţia de 16.000 de lei de atunci este deja amortizată.

Sistemul funcţionează în câştig, spune proprietarul, aşa că vrea să îşi monteze mai multe panouri, pentru că economiile sunt substanţiale.

Întocmirea dosarului pentru programul Casa Verde este simplă. La finalizarea lucrărilor, în baza facturilor şi a contractului de execuţie, Fondul pentru Mediu decontează cheltuielile, în limita a 8.000 de lei.

Indiferent de firma la care apelează beneficiarul, rezultatele sunt cam aceleaşi. O mai bună calitate a aerului, reducerea poluării şi economii la cheltuielile de întreţinere.

Bugetul alocat Programului "Casa verde" pentru anul 2010 este de 110 milioane lei, fiind distribuit la nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de numărul de locuitori.



Observator

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close