Antena 3 CNN Actualitate Aproape 80.000 de români s-au răcorit pe litoral, în week-end

Aproape 80.000 de români s-au răcorit pe litoral, în week-end

Aproape 80.000 de români s-au răcorit pe litoral, în week-end
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Iul 2011   •   20:12

De când arşiţa s-a abătut peste România, pare că toată ţara a fugit la mare. Litoralul a fost, week-endul acesta, sinonim cu aglomeraţia. Plajele au fost pur şi simplu sufocate de şezlonguri. Iar seara, gemeau de clienţi terasele.

Oficial, sunt 37.000 de turişti la mare. Neoficial, spun oamenii din turism, numărul ar fi cel puţin dublu. Stă mărturie imaginea pe care o găsim pe plaje: cearşaf lângă cearşaf, şezlong lângă şezlong, umbrelă lângă umbrelă.

Şi pentru o baie bună în apa mării trebuie să dai un pic din coate.

Nici nu trebuie să ajungi pe plajă ca să vezi că litoralul nostru e un furnicar. Trebuie doar să dai o raită prin parcări. Un loc în care să îţi laşi maşina e o adevărată mană cerească.

Imediat cum se întunecă, puhoaiele de oameni pleacă de pe plaje şi iau la rând terasele.

Cei mai mulţi au preferat Mamaia, Eforie şi Costineşti. Unde au fost serviciile mai bune şi, am putea spune, unde a fost mai cald.  În Mamaia au fost 29 de grade, în Eforie 28, vamaioţii s-au bălăcit la 28 de grade Celsius, în Neptun au fost 28 şi tot atâtea grade în termometre la Costineşti.

Apa mării a avut 24 de grade Celsius. Spre seară, turiştii şi-au făcut bagajele şi s-au pregătit de plecare. Sute de maşini aşteptau, duminică seara, să plece. Şi cum ar putea fi altfel, dacă au fost aproape 80.000 de turişti în acest sfârşit de săptămână. Iar cine nu a fost la mare, sigur s-a răcorit în ştrandurile din ţară.

 



×
Subiecte în articol: mare căldură litoral apa grade
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close