Antena 3 CNN Actualitate Aproape jumătate de ţară, sub Coduri de ploi torenţiale. Cât durează avertizările ANM

Aproape jumătate de ţară, sub Coduri de ploi torenţiale. Cât durează avertizările ANM

Vineri va ploua toată ziua, în aproape jumătate de ţară, vor fi grindină, vijelii şi instabilitate atmosferică accentuată, iar în unele zone, sunt prognozate cantităţi mari de apă.

Aproape jumătate de ţară, sub Coduri de ploi torenţiale. Cât durează avertizările ANM
Sursa foto: Pixabay
de Milena Niță    |    04 Sep 2020   •   09:20

Aproape jumătate de ţară este sub Cod galben şi portocaliu de ploi torenţiale, potrivit unor avertizări meteo emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Un cod galben de ploi torenţiale şi instabilitate atmosferică este valabil până vineri, 4 septembrie, la ora 23. Codul galben vizează județele Harghita, Bacău, Vaslui, Galați, Teleorman și Argeș.

Ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii, în Capitală

"În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25-35 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp", potrivit ANM.

Ploi însemnate şi instabilitate atmosferică accentuată, toată ziua

De asemenea, un Cod portocaliu de ploi, valabil tot până vineri la ora 23, este în vigoare în nouă judeţe din ţară. În această perioadă, sunt prognozate şi cantităţi însemnate de apă, dar şi instabilitate atmosferică accentuată.

"În județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, precum și în zona de munte a județelor Vrancea, Prahova, Brașov, Covasna și Dâmbovița, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50-70 l/mp", se arată în textul informării meteo.

Vlad Ungar transmite din centrul Capitalei, unde plouă torenţial de aproximativ şapte ore.

Reporterul Antena 3 a stat de vorbă cu bucureştenii şi a spus că unii dintre ei se bucură că a venit toamna şi au ales să meargă pe jos spre muncă. ''Nu a mai plouat de aproximativ două luni în Capitală'', a spus Vlad.

×
Subiecte în articol: ploi cod ploi
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close