Antena 3 CNN Actualitate "Aproape nimic din ce am sperat nu s-a realizat." 19 decembrie 1989, ziua care va rămâne mereu în memoria românilor

"Aproape nimic din ce am sperat nu s-a realizat." 19 decembrie 1989, ziua care va rămâne mereu în memoria românilor

"Aproape nimic din ce am sperat nu s-a realizat." 19 decembrie 1989, ziua care va rămâne mereu în memoria românilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Dec 2012   •   07:37

În urmă cu 23 de ani, peste trei mii de români au căzut in bătaia gloanţelor pe străzile marilor oraşe, pentru ca România să devină o ţară liberă.   Azi,  idealurile celor care au ieşit atunci în stradă au fost uitate. Pentru mulţi români, viaţa este mai grea acum decât inainte de `89.

Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi în decembrie 1989 şi au scandat împotriva regimului comunist, cu speranţa că România va urma un drum mai bun.

"Resimţim împreună unde a ajuns România dupa 23  de ani. Speranţele noastre, idealurile noastre, practic sunt total contrazise de realitaţile româneşti ale anului 2012. După 23 de ani, înţelegem că aproape nimic din ce am sperat nu s-a realizat" a declarat Claudiu Iordache, directorul Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

 "Nu românii cei mulţi sunt câştigătorii efectelor Revoluţiei Române. Ei suportă tăierile de salarii, ei asistă cum le sunt inchise spitalele, ei constată ca nu îşi mai pot ţine copiii la şcoală" spune Claudiu Iordache.

Românii încă aşteaptă ca ţara lor să meargă pe făgaşul pe care şi l-au dorit şi pentru care mulţi au luptat în urmă cu două decenii.



Sursă: Ştirile Dimineţii, Antena 3




×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close