Antena 3 CNN Actualitate Aproximativ 10.000 de salariaţi din industria minieră şi energetică ar putea intra luni dimineaţă în grevă generală

Aproximativ 10.000 de salariaţi din industria minieră şi energetică ar putea intra luni dimineaţă în grevă generală

Aproximativ 10.000 de salariaţi din industria minieră şi energetică ar putea intra luni dimineaţă în grevă generală
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Ian 2011   •   12:42

Aproximativ 10.000 de salariaţi din industria minieră şi energetică de la Complexurile Energetice Turceni, Rovinari, Craiova şi Societate Naţioanlă a Lighitului Oltenia ar putea intra luni dimineaţă în grevă generală.

Liderii de sindicat nu au ajuns până acum la nici o înţelegere cu conducerea privind procesul de restructurare. Peste 4.000 de salariaţi vor râmâne fără loc de muncă începând din martie.

Sindicaliştii din minerit vor să intre în grevă, nemulţumiţi de rezultatul negocierilor privind programul de restructurare.

Peste 4.000 de angajaţi urmează să fie  concediaţi începând din martie. Oamenii spun că programul de restructurare este calculat greşit. Alţii în schimb rămân îngrezători şi speră să nu se ajungă la la un număr atât de mare de disponibilizaţi.

La Târgu-Jiu şi-a anunţat prezenţa şi ministrul Economiei, Ion Ariton, iar  sindicatele speră ca la finalul discuţiilor să rezolve problema disponibilizărilor.

 


×
Subiecte în articol: mineri grevă rovinari Craiova Ion Ariton
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close