Antena 3 CNN Actualitate Aproximativ 200 de păsări sălbatice au murit din cauza gerului şi a lipsei hranei, în zona Vadu, Constanţa

Aproximativ 200 de păsări sălbatice au murit din cauza gerului şi a lipsei hranei, în zona Vadu, Constanţa

Aproximativ 200 de păsări sălbatice au murit din cauza gerului şi a lipsei hranei, în zona Vadu, Constanţa
Sursa foto: Foto: sg.news.yahoo.com
24 Feb 2012   •   17:34

Circa 200 de păsări sălbatice au murit în urmă cu aproape o săptămână în zona Vadu, din judeţul Constanţa, din cauza temperaturilor scăzute şi a lipsei hranei, se arată într-un comunicat al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).
   
În urmă cu aproape o săptămână, doi agenţi turistici au dus hrană păsărilor sălbatice din zonă. Atunci au sesizat, la intrarea în localitatea Vadu, aproximativ cadavrele a 150-200 de lişiţe şi 12 lebede.
   
"Observaţiile din teren au condus la concluzia că principalul factor care a provocat mortalitatea păsărilor din zonă au fost temperaturile deosebit de scăzute şi imposibilitatea de a se hrăni. De menţionat, de asemenea, că mare parte din cadavrele păsărilor existente la faţa locului erau parţial devorate de prădători (păsări şi mamifere)", se arată în comunicatul de presă semnat de guvernatorul RBDD, Grigore Baboianu.
   
Potrivit sursei, agenţii ecologi au prelevate probe de apă din bazinele de decantare ale societăţii Petromidia Năvodari şi exemplare de păsări moarte, acestea fiind în curs de procesare în laboratorul ecotoxicologic al ARBDD.


×
Subiecte în articol: pasari hrana Delta Dunarii apa probe
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close