Antena 3 CNN Actualitate Aproximativ 3,7 milioane de pensionari depind de Poşta Română pentru a-şi primi pensiile

Aproximativ 3,7 milioane de pensionari depind de Poşta Română pentru a-şi primi pensiile

Aproximativ 3,7 milioane de pensionari depind de Poşta Română pentru a-şi primi pensiile
Sursa foto: Foto: posta-romana.ro
14 Mai 2013   •   11:04

Aproximativ 3,7 milioane de pensionari primesc pensia prin Poştă, formalităţile şi documentele de plată fiind deja transmise de către Casa Naţională de Pensii Publice, a declarat marţi, directorul de comunicare al instituţiei, Angelica Mihail, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, din numărul total de pensionari înregistraţi în România, 1,5 milioane primesc pensia pe carduri bancare, iar 3,7 milioane prin serviciile Poştei Române.
   
Angelica Mihail a spus că pentru plata pensiilor din această lună formalităţile şi documentele de plată au fost deja transmise de către casele de pensii, atât pentru cei care îşi primesc drepturile pe card, cât şi pentru cei care depind de Poşta Română.
   
Directorul de comunicare de la Casa Naţională de Pensii Publice a făcut un apel către pensionari să nu intre în panică, deoarece este prima zi în care se face plata pensiilor şi oricum acestea nu puteau fi plătite într-o singură zi.
   
Angelica Mihail a precizat că plăţile pentru pensionari sunt programate între 14 şi 26 ale fiecărei luni.
   
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că nu crede că se va întrerupe plata pensiilor în urma protestelor de la Poştă, întrucât comisioanele pentru acest serviciu reprezintă o parte importantă în veniturile companiei şi, dacă nu se respectă contractul, se pot aplica reduceri.
   
Mariana Câmpeanu a spus că mizează pe buna înţelegere a factorilor poştali, precizând că nu crede că cineva se poate gândi să nu plătească la timp pensia, şi aşa mică.
   
Protestele angajaţilor din Poşta Română, începute în urmă cu o zi în Bucureşti, s-au extins. Peste o sută de angajaţi din mai multe oficii poştale din judeţul Cluj au declanşat, marţi dimineaţă, o grevă spontană, în semn de solidaritate cu acţiunile colegilor din Bucureşti şi nemulţumiţi de diminuarea normelor de lucru.
   
Liderul de sindicat din cadrul Poştei Cluj, Carol Şinka, a declarat că au intrat în grevă spontană angajaţii de la cel puţin şase oficii poştale din Cluj-Napoca, Câmpia Turzii şi Dej, respectiv cei din tura de dimineaţă, care au încetat activitatea şi au ieşit în faţa sediilor oficiilor, dar şi factorii poştali.

×
Subiecte în articol: Posta Romana pensionari
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close