Antena 3 CNN Actualitate Aproximativ 300 de persoane, la parastasul pentru Adrian Iovan şi Aurelia Ion

Aproximativ 300 de persoane, la parastasul pentru Adrian Iovan şi Aurelia Ion

Aproximativ 300 de persoane, la parastasul pentru Adrian Iovan şi Aurelia Ion
Sursa foto: Foto: VideoNews
22 Feb 2014   •   15:05
Aproximativ 300 de persoane au participat, sâmbătă, pe Vârful Petreasa, la locul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, la un parastas  pentru pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, conform Mediafax.
Slujba de pomenire a fost oficiată de trei preoţi, pe Vârful Petreasa, la crucea de lemn amplasată în locul unde în 20 ianuarie s-a prăbuşit avionul la bordul căruia se afla un echipaj medical, iar pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa.
Aproximativ 300 de persoane au participat la slujbă, fiind vorba despre rude, apropiaţi ai victimelor şi localnici, printre care şi sătenii care au ajutat echipele de căutare şi au participat la salvarea răniţilor din epava avionului. Participanţii au urcat cu maşini de teren şi pe jos până în zona în care a fost oficiată slujba, accesul fiind extrem de dificil. 
Printre participanţi s-a aflat fosta soţie a lui Adrian Iovan, Romaniţa Iovan, cea care a şi organizat parastasul, însă au lipsit rudele studentei Aurelia Ion.
La finalul slujbei, fosta soţie şi prietenii pilotului Adrian Iovan au lansat lampioane, Romaniţa Iovan spunând că lampioanele ridicate în aer simbolizează faptul că toţi cei care au venit la parastas sunt alături de Adrian Iovan şi Aurelia Ion. 
Fosta soţie a pilotului le-a mulţumit sătenilor din Horea pentru ceea ce au făcut pentru victimele avionului prăbuşit.
"Vreau să mulţumesc celor din Horea şi celor prezenţi aici pentru tot ce au făcut. Faptul că mai există omenie în ţara asta este nemaipomenit. Omenia este aici, la înălţime, la 1.400 de metri", a spus Romaniţa Iovan. 
Ea nu a dorit să facă mai multe comentarii, spunând că în această zi cei care au urcat la locul tragediei trebuie doar "să se roage pentru Adrian şi Aurelia". 
Romaniţa Iovan a pus pe crucea de lemn o jerbă de flori în care a aşezat un mic avion din piese lego, machetă pe care a realizat-o special pentru tatăl său fiul celor doi, Albert.
După slujba de parastas va avea loc o pomană, într-o clădire a şcolii din satul Giurgiuţ, mâncarea care va fi servită fiind pregătită de femei din Horea. 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close