Antena 3 CNN Actualitate Ar putea fi cel mai înfricoșător loc de pe pământ. Locul din Siria de care nu s-a știut nimic până acum

Ar putea fi cel mai înfricoșător loc de pe pământ. Locul din Siria de care nu s-a știut nimic până acum

Ar putea fi cel mai înfricoșător loc de pe pământ. Locul din Siria de care nu s-a știut nimic până acum
19 Aug 2016   •   00:54

Închisoarea din Saidnaya a fost unul dintre locurile în care jurnaliştii nu au avut acces.

Foştii deţinuţi, împreună cu un grup de arhitecţi, au realizat un model detaliat al casei de tortură a preşedintelui Siriei, scrie Descopera.ro.

Samer al-Ahmed, un fost prizonier, îşi aminteşte de mica trapă de la uşa sa de celulă, deoarece era în mod frecvent forţat să-şi bage capul prin ea. Gardianul îi presa gâtul de marginea trapei, după care sărea pe capul acestuia cu toată greutatea, până când sângele începea să se scurgă pe podea.

Aceasta este una dintre metodele de tortură utilizate în închisoarea militară din Saidnaya, cea mai cunoscută închisoare din Siria. Până acum, complexul a fost ascuns însă o echipă de arhitecţi a creat un model interactiv  ca parte a proiectului Amnesty Internaţional pentru a creşte nivelul de conştientizare asupra poveştilor ascunse de regimul brutal al preşedintelui Bashar al-Assad. Închisoarea este amplasată la 25 de kilometri  spre nord de Damasc, în apropierea mânăstirii Saidnaya, unde creştinii şi musulmanii s-au rugat împreună timp de multe secole.

 Noul raport a fost lansat în urma morţii a 17.723 de oameni care se aflau în custodia Siriei, de la începutul revoltelor din martie 2011.

,,Când am construit modelul, am realizat că locul nu este doar pentru încarcerare, supraveghere şi tortură. Clădirea în sine este un instrument arhitectural de tortură,'' a declarat Eyal Weizman director al Forensic Arhitecture.

Continuarea, pe descopera.ro.

×
Subiecte în articol: Amnesty International Bashar al-Assad
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close