Antena 3 CNN Actualitate Arad: Două grupuri de migranţi ilegali, reţinuţi în apropierea frontierei româno-maghiare

Arad: Două grupuri de migranţi ilegali, reţinuţi în apropierea frontierei româno-maghiare

Arad: Două grupuri de migranţi ilegali, reţinuţi în apropierea frontierei româno-maghiare
Sursa foto: Foto: sk8rrboi.wordpress.com
de S.T.    |    20 Feb 2012   •   10:01

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frotieră Curtici au reţinut, luni dimineaţă, două grupuri alătuite din patru, respectiv şase bărbaţi, care au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară pentru a ajunge la Spaţiul Schengen, potrivit Agerpres.

Cei 10 bărbaţi au fost observaţi de către poliţişti, în timp ce se deplasau pe jos, spre Ungaria. Pentru că nu vorbea limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost reţinuţi pentru identificare, în marginea de vest a oraşului Nădlac, a declarat comisarul Daniel Iancu.

În urma verificărilor s-a stabilit că grupul era alcătuit din şase cetăţeni algerieni şi patru cetăţeni tunisieni, care intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen, a precizat purtătorul de cuvânt al Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

"Cei zece au mai precizat că au recurs la această metodă întrucât nu deţineau viză pentru Spaţiul Schengen", a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Arad.

Pe numele celor 10 bărbaţi au fost întocmite acte premergătoare începerii urmării penale sub ascpectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat.

×
Subiecte în articol: spatiul Schengen Ungaria
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close