Antena 3 CNN Actualitate Arad. Revoltă cu tractoare pe un câmp obţinut, aparent, ilegal de un afacerist spaniol (VIDEO)

Arad. Revoltă cu tractoare pe un câmp obţinut, aparent, ilegal de un afacerist spaniol (VIDEO)

Arad. Revoltă cu tractoare pe un câmp obţinut, aparent, ilegal de un afacerist spaniol (VIDEO)
Sursa foto: tractoare
23 Apr 2010   •   10:46

Revoltă cu tractoare pe un câmp din judeţul Arad. Zeci de ţărani au blocat drumul spre o parcelă de 200 de hectare revoltaţi că pământul a ajuns pe mâna unui afacerist spaniol care se pregătea să bage utilajele la arat. Se pare că străinul nu ar fi obţinut terenul cu acte în regulă aşa că sătenii au venit pe câmp sa facă scandal. Zeci de mascaţi şi poliţişti au intervenit ca să-i calmeze.

Încă de la primele ore ale dimineaţii sătenii s-au strâns lângă păşune şi şi-au blocat drumul de acces cu tractoarele hotărâţi să nu lase pe nimeni să treacă. În momentul în care au ajuns la faţa locului avocaţii omului de afaceri şi executorul judecătoresc, oamenii au luat foc.

Abia după ce şi-au făcut apariţia poliţiştii şi jandarmii spiritele s-au mai liniştit.

Oamenii legii au reuşit să-i înduplece pe săteni iar executorul judecătoresc, alături de reprezentanţii omului de afaceri au putut intre pe păşune, dar fără utilaje. După câteva minute însă le-au cerut să plece.

Terenul cu pricina aparţinea în totalitate sătenilor, dar la un moment dat unii dintre ei şi-au vândut partea, iar aproximativ 200 de hectare au ajuns în proprietatea afaceristului spaniol.

Tocmai din această cauză, pe masa procurorilor a ajuns o plângere penală, iar oamenii n-au de gând să-l lase pe spaniol să le are păşunea până când judecătorii nu vor da un verdict în această cauză. De asta s-au convins ieri reprezentanţii acestuia, care au făcut cale întoarsă, într-un cor de huiduieli.



Observator





×
Subiecte în articol: politisti jandarmi utilaje revolta
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close