Antena 3 CNN Actualitate Arad: Traficul prin cele trei Puncte de Trecere a Frontierei s-a dublat în ultimele 24 de ore

Arad: Traficul prin cele trei Puncte de Trecere a Frontierei s-a dublat în ultimele 24 de ore

Arad: Traficul prin cele trei Puncte de Trecere a Frontierei s-a dublat în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Aug 2012   •   19:11

Traficul prin cele trei Puncte de Trecere a Frontierei rutiere arădene - Nădlac, Turnu şi Vărşand, situate la frontiera româno-ungară, s-a intensificat în ultimele 24 de ore, ca urmare a venirii în ţară a românilor care muncesc în străinătate, pentru a-şi petrece concediile alături de rude şi prieteni.
   
''Cea mai mare creştere a traficului a fost înregistrată în PTF Nădlac, acolo unde, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 10.465 de autoturisme, faţă de 4.545 câte se înregistrează, în medie, într-o zi obişnuită'', a declarat, duminică, comisarul şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
   
Potrivit sursei citate, timpii de aşteptare nu au depăşit 10 minute nici în momentele în care s-a înregistrat cea mai mare aglomeraţie, deoarece conducerea STPF Arad a luat toate măsurile necesare pentru ca verificările în frontieră să se deruleze cât mai operativ.
   
Astfel, pentru evitarea aglomeraţiei, atunci când a fost nevoie, în PTF Nădlac s-a lucrat pe intrarea în ţară chiar şi pe patru benzi de intrare în România, fiind de asemenea suplimentat personalul care lucrează la controlul documentelor de călătorie.
   
''Traficul nu se situează în mod constant la valori ridicate, românii venind în grupuri, mai mari sau mai mici, lucru ce se vede şi din valorile traficului auto de pe DN 7, Nădlac - Arad, acolo unde în unele momente s-au creat coloane de autovehicule înmatriculate în ţări din vestul Europei. Din acest motiv, în funcţie de situaţia din următoarele ore, se vor lua şi alte măsuri pentru desfăşurarea în condiţii optime a traficului şi micşorarea timpilor de aşteptare la control'', a precizat, pentru AGERPRES, comisarul şef Daniel Iancu.

×
Subiecte în articol: Arad trafic calatorie documente
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close