Antena 3 CNN Actualitate Arad. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste o casă. Pilotul a murit pe loc

Arad. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste o casă. Pilotul a murit pe loc

Arad. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste o casă. Pilotul a murit pe loc
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Iun 2012   •   19:46

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste o casă din comuna Şiria, judeţul Arad.

Primarul oraşului Şiria, Valentin Bot, a declarat că a ajuns primul la locul accidentului, împreună cu poliţiştii, pentru că a fost sunat de către un consătean, el precizând că avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit a lovit acoperişul unei case mari, în construcţie, care era nelocuită şi care avea parter, etaj şi mansardă.
   
"Am ajuns primul aici pentru că m-a sunat un consătean. Am ajuns împreună cu Poliţia. Avionul a lovit acoperişul unei case şi, din păcate, pilotul a decedat. Avionul a rămas agăţat în podul casei, pe grinzile acesteia, iar pilotul a căzut chiar în holul locuinţei în urma impactului, fiind mort", a declarat primarul comunei Şiria.


   
Potrivit sursei citate, din primele date martorii au spus că avionul zbura la joasă altitudine şi că la un moment dat "parcă nu se mai auzea motorul".
   
"Din câte am înţeles şi am discutat cu vecinii, aceştia mi-au zis că avionul, într-adevăr, zbura la joasă înălţime şi că parcă la un moment dat nu se mai auzea motorul",a spus primarul din Şiria.
   
La rândul său, Ovidiu Liber, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, a declarat că avionul aparţinea Aeroclubului Român şi că, deocamdată, nu poate preciza ce cursă efectua acesta şi nici cauzele producerii acestui accident.
   
"Deocamdată, se face cercetare la faţa locului, unde se află şi colegi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad. Nu se poate spune încă din ce cauză s-a prăbuşit avionul", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.
   
Pilotul care şi-a pierdut viaţa are 42 de ani şi este sportiv înregistrat la Aeroclubul Român, cu vechime.

Nicolae Stoica, director al Centrului de Investigaţii Aeriene, a declarat în direct, la Antena 3, că un avion Icarus, de mici dimensiuni, s-a prăbuşit într-o casă.

"Era un zbor de antrenament şi avionul s-a prăbuşit la Şiria. Nu putem vorbi încă de cauze. Abia a fost creată comisia de investigaţie şi urmează să aflăm detaliile pe parcurs", a adăugat oficialul.

×
Subiecte în articol: avion prabusire casa Arad judet pilot mort victime
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close