Antena 3 CNN Actualitate Arafat: Bilanțul în creștere arată că situația nu este sub control. Este discutată intenția restricționării

Arafat: Bilanțul în creștere arată că situația nu este sub control. Este discutată intenția restricționării

Şeful DSU, medicul Raed Arafat, spune că situaţia nu este deloc sub control în ce priveşte epidemia de coronavirus, după ce România a înregistrat marţi un record negativ în ce priveşte numărul cazurilor noi de coronavirus, respectiv 698 în numai 24 de ore.

Arafat: Bilanțul în creștere arată că situația nu este sub control. Este discutată intenția restricționării
Sursa foto: Antena 3
de Denisa Nedelcu    |    12 Iul 2020   •   10:15

"Aceste date ne spun că situația este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există și transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot și ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri", a atras atenţia șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, potrivit stiri.tvr.ro.

Medicul spune că, pentru a ajuta la limitarea răspândirii acestui virus, este foarte important ca oamenii să respecte cele trei reguli esenţiale, amintite mereu de specialişti, respectiv igiena mâinilor, purtarea măştilor şi evitarea locurilor aglomerate.

Arafat: Respetaţi regulile, să nu ne întoarcem la restricţii

"Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricții, este discutată în acest moment intenția restricționării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanțare și de purtare a măștii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere", a subliniat dr. Arafat.

În plus, medicul a atras atenţia asupra faptului că, odată cu creşterea numărului cazurilor noi de coronavirus, se va mări şi numărul bolnavilor de Terapie intensivă, acest lucru punând presiune pe sistemul sanitar.

Record negativ pentru România, la cazurile noi COVID

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat sâmbătă un nou record de infectări cu coronavirus, în 24 de ore, în România. Astfel, 698 de persoane au fost confirmate cu COVID-19.

Până sâmbătă, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.414 de pacienți s-au vindecat şi 1.871 de bolnavi au decedat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close