Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: E posibil să se dubleze numărul deceselor

Raed Arafat: E posibil să se dubleze numărul deceselor

Raed Arafat: E posibil să se dubleze numărul deceselor
Sursa foto: Foto: VideoNews
01 Noi 2015   •   16:01

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a explicat, după o şedinţă informală de la Guvern, că numărul deceselor în urma tragediei de la club Colectiv poate creşte semnificativ, luând în calcul cumulul de probleme de sănătate pentru fiecare caz în parte. 

 
"Victimele acestei tragedii au un specific care se găseşte la astfele de evenimente. Pe lângă arsurile pe suprafaţa corpului, au apărut şi factori agravanţi. Au fost într-un spaţiu închis, în care au inhalat gaze toxice. La nivelul plămânului au fost afectaţi. ASta automat creşte graviztatea cazului şi complexitatea şi reduce şansele de viaţă."
 
"Cu cât stai în interior mai mult şi inspiri aceste toxice, este posibil să aibă un impact mai grav asupra corpului. Produsul care iese din fumul de ardere a bureţilor, a mobilierului include foarte multe substanţe toxice, care includ şi cianuri şi alte substanţe toxice. Au apărut traumatisme suplimentare şi în busculada creată la ieşire. Dacă luăm un ars cu apă caldă, vorbim de o arsură izolată. Aici vorbim de arsură, arsură de căi respiratorii, de leziuni şi traumatisme. Prgognosticul şi şansele scad în aceste condiţii. După analiza care s-a făcut astăzi, s-a ajuns la concluzia că riscăm să mai avem decese şi chiar un număr semnificativ. Din păcate, încă numărul deceselor vor creşte mai departe."
 
"Sunt 90 în stare gravă şi critică. Sunt 90 care pot merge către mai bine, către mai rău. Dar, din aceste cazuri, un procent, statistic vorbind, poate fi cu riscul de a sucomba în timpul tratamentului."
 
"Mâine va fi alcătuită o comisie, care va merge la fiecare pacient în parte, să evalueze. Vor fi experţi în arsuri care vor evalua toate cazurile, ca să ne dăm seama de gravitatea cazurilor. Fiecare trebuie privit individual. Individual, unii pot fi salvaţi şi alţii pot să se agraveze, chiar dacă par că nu sunt atât de grav."
 
"Este posibil încă să se dubleze numărul de decese, dar este o cifră orientativă, care nu înseamnă că aşa va fi. Poate fi mai bine, poate fi mai rău."
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close