Antena 3 CNN Actualitate Arafat: ”Nu poți să donezi rochii de mireasă, costume de nuntă, haine vechi sau rupte refugiaților”

Arafat: ”Nu poți să donezi rochii de mireasă, costume de nuntă, haine vechi sau rupte refugiaților”

Șeful DSU, Raed Arafat, a vrut să transmită un mesaj cu privire la cei care vor să doneze lucruri pentru refugiații ucraineni.

Arafat: ”Nu poți să donezi rochii de mireasă, costume de nuntă, haine vechi sau rupte refugiaților”
de Andreea Cigolea    |    18 Mar 2022   •   12:46

El îi îndeamnă pe toți cei care vor să o facă să ducă lucruri care sunt în stare bună și dacă sunt utile celor care le vor lua.

În niciun caz nu sunt recomandate donarea rochiilor de mireasă, costume de nuntă, pantofi cu toc și alte lucruri de care nu are nimeni nevoie.

”Hub-ul umanitar care s-a deschis în România sub UE – Hub-ul de la Suceava. Acolo regula este că se intră cu ce este oficial colectat, cu documente, garantat fie de la un stat, fie de la o organizație oficială”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat transmite un mesaj celor care vor să doneze lucruri să o facă doar dacă acestea sunt în stare bună și dacă sunt utile celor care le vor lua.

”Donațiile care se fac la colțul străzii nu sunt recomandate. Sunt un gest foarte frumos, dar cei care le culeg trebuie să le sorteze. Sunt lucruri de care este nevoie si altele de care nu este nevoie. Din cauza aceasta sunt centre de colectare în fiecare oraș, care sunt în grija unor ONG-uri, iar aceste organizații anunță ce colectează.

Nu este recomandat să donezi niște medicamente care ți-au rămas acasă. Nu poți să donezi niște haine vechi, rupte – nu e nevoie de așa ceva. Nimeni nu o să le ia și oamenii care vin au și ei demnitatea lor”, a precizat Arafat.

Ajutorul umanitar în ceea ce privește partea de alimente care trebuie trimise în Ucraina este una dintre prioritățile României.

”Prin Hub noi trimitem alimente, medicamente. În data de 17 martie va pleca spre Ucraina  un transport de alimente donate de un lanț de magazine din România în valoare de 300.000 de lei”. Nevoile sunt cele de bază alimente, pături, produse de igienă personală”, a spus el.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat donatii refugiati Ucraina
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close