Arafat: mall-urile și hypermarketurile nu vor fi afectate de măsura limitării la 100 de persoane în spații închise

de L.D.    |    11 Mar 2020   •   12:40
Arafat: mall-urile și hypermarketurile nu vor fi afectate de măsura limitării la 100 de persoane în spații închise Pixabay.com

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat, miercuri, că măsura limitării la 100 de persoane în spații închise nu afectează mall-urile și hypermaketurile. Această măsură însă aceasta se aplică în cazul cinematografelor sau teatrelor.

Potrivit lui Arafat, toate activităţile culturale şi ştiinţifice în spaţii închise sunt resticţionate, iar măsura este aplicată pentru evenimentele cu peste 100 de persoane.

„Restricţionarea activităţilor culturale, ştiinţifice, religioase şi de divertisment în spaţii închise cu peste 100 de persoane, până la 31 martie, cu posibilitate de prelungire”, a spus Raed Arafat.

Este vorba despre teatre, cinema şi orice altă activitate care are loc într-un spaţiu închis.

„Până la 100 de persoane, OK, peste 100 de persoane, nu”, a explicat Raed Arafat.

În privinţa slujbelor, este o situaţie aparte. În biserică, numărul maxim al enoriaşilor care ascultă slujba în biserică trebuie să fie de maximum 100. Însă mai mulţi credincioşi pot rămâne şi afară pentru a participa la slujbă în curte, scrie Mediafax

x close