Arafat: 'Din această noapte, cei care ajung în țară se izolează la domiciliu, indiferent de unde vin. Cei care nu au posibilitatea pot opta pentru carantină instituționalizată, cu suportarea costurilor'

15 Mai 2020   •   00:23
Arafat: 'Din această noapte, cei care ajung în țară se izolează la domiciliu, indiferent de unde vin. Cei care nu au posibilitatea pot opta pentru carantină instituționalizată, cu suportarea costurilor' Hepta

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a prezentat, joi seară, măsurile de urmat pe durata stării de alertă. El a reiterat că cei care se întorc în țară au obligația să se izoleze la domiciliu, indiferent de țările din care vin.

Raed arafat a anunțat că „se instituie, pentru toate persoanele care vin din străinătate, carantinarea sau izolarea la domiciliu. Pentru cei care nu au această posibilitate se poate opta pentru carantină instituționalizată, suportând costurile carantinei.”

De asemenea, cei care nu respectă această măsură vor fi preluați și duși în centrele instituționalizate de carantină.

El a insistat că măsura se aplică începând din această noapte, indiferent de zona din care provin cei care se întorc în țară.

Arafat a menționat și că localitățile carantinate, de unde nu a fost ridicată carantina, rămân în continuare sub această restricție.

Parteneri
sati
x close