Antena 3 CNN Actualitate Arafat: Tudor Ciuhodaru a distrus SMURD-ul la Iaşi. Sper ca profesioniştii să fie ascultaţi!

Arafat: Tudor Ciuhodaru a distrus SMURD-ul la Iaşi. Sper ca profesioniştii să fie ascultaţi!

Arafat: Tudor Ciuhodaru a distrus SMURD-ul la Iaşi. Sper ca profesioniştii să fie ascultaţi!
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Ian 2012   •   17:08

Subsecretarul de stat demisionar Raed Arafat s-a arătat îngrijorat cu privire la sistemul medical de urgenţă din România, după ce a aflat că doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost numit consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă.
   
"Nu am plecat ca să părăsesc sistemul, ci ca să vorbesc. Am văzut ce consilier a fost adus, cel care a distrus SMURD-ul la Iaşi. Mă gândesc ce se va întâmpla cu Urgenţa, sper ca profesioniştii să fie ascultaţi", a spus Raed Arafat.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a anunţat că l-a desemnat pe doctorul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, consilier onorific pe probleme de urgenţă.
   
Arafat a precizat că ţine cu bolnavul şi cu sistemul care deserveşte pacientul, dar a aplica concurenţa în urgenţă este cel puţin straniu. Raed Arafat susţine că nu poţi lua un model dintr-un sistem de urgenţă şi să îl aplici în altă ţară fără să vezi care este impactul acestuia.
   
"În România, sectorul de urgenţă este unul dintre cele mai stabile sectoare, este continuu controlat. Prin noua lege există riscul vulnerabilizării sistemului la dezastre şi catastrofe", a mai spus fostul subsecretar de stat.
   
El a spus că pleacă trist că nu a terminat ceea ce şi-a propus, dar cu fruntea sus pentru că şi-a spus punctul de vedere, iar obiecţiile faţă de noua Lege a sănătăţii nu va conteni să şi le susţină.
   
"Astăzi mi-am depus demisia la domnul prim-ministru. Nu reproşez nimic, am fost ajutaţi de Guvern. Cred că trebuie ascultată părerea unor experţi, mai mult decât a altora care au spus doar că doctorul Arafat este împotriva reformei", a adăugat Raed Arafat.
   

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close