Antena 3 CNN Actualitate Arbitrii "au fluierat" la DNA. Corpodean, Bogaciu şi Savaniu, urmăriţi penal

Arbitrii "au fluierat" la DNA. Corpodean, Bogaciu şi Savaniu, urmăriţi penal

Arbitrii "au fluierat" la DNA. Corpodean, Bogaciu şi Savaniu, urmăriţi penal
Sursa foto: Cornel Penescu
16 Apr 2009   •   12:26

Arbitrii Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean sunt urmăriţi penal în scandalul de corupţie în care sunt arestaţi patronul FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. Ei sunt acuzaţi de luare de mită. În acelaşi timp, vineri se judecă recursul făcut de cei doi arestaţi, Penescu şi Constantin.

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost audiat timp de patru ore. Procurorii DNA au decis să înceapă urmărirea penală în cazul acestuia sub acuzaţia de luare de mită. Cu toate acestea arbitrul susţine că este nevinovat.

La sediul DNA Piteşti au fost audiaţi şi arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu, care, la fel ca Bogaciu sunt urmăriţi penal pentru luare de mită. După ore de audieri, Corpodean nu a declarat decât că va fi din nou la DNA miercuri.

Şi fostul vicepreşedinte al CCA, Marcel Lică a stat de vorbă cu procurorii anticorupţie.

Singurul care nu a mers la DNA a fost Tiberiu Lajos care a cerut amânarea audierilor, pentru că tatăl său a murit. Scandalul corupţiei din arbitrajul românesc a început marţi, când finanţatorul FC Argeş Cornel Penescu şi fostul preşedinte CCA, Gheorghe Constantin au fost reţinuţi şi au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Încă două persoane au fost reţinute în acest caz. Apărărtorii celor patru au făcut recurs şi acesta se va judeca de Curtea de Apel Piteşti vineri.







Arbitrii audiaţi sunt acuzaţi de luare de mită. Iată sumele care se presupun că au fost încasate de aceştia:








Antena 3

×
Subiecte în articol: Miticã Dragomir DNA Pitești
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close