Cea mai mare firmă din România ameninţă că dă Guvernul în judecată

09 Mar 2016   •   11:43
Cea mai mare firmă din România ameninţă că dă Guvernul în judecată

ArcelorMittal Galaţi avertizează că schimbările legislaţiei pentru acordarea exceptării la plata Certificateor Verzi ameninţă sustenabilitatea Companiei şi cere autorităţilor române să reconsidere măsurile stabilite în luna februarie, scrie Adevarul.

ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare producător de oţel şi al doilea consumator industrial de energie din România, avertizează că schimbarea legislaţiei privind exceptarea de la plata certificatelor verzi afectează puternic operaţiunile sale.

Compania subliniază nevoia de predictibilitate şi sustenabilitate în desfăşurarea activităţii. „Suntem surprinşi şi dezamăgiţi să observăm că Guvernul României a decis, la sfârşitul lunii februarie 2016, să schimbe regulile stabilite prin Hotărârea de Guvern 495/2014 pentru aplicarea exceptării unor anumite categorii de consumatori de electricitate de la plata certificatelor verzi”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi.

„Compania noastră studiază acum toate posibilităţile de a acţiona legal împotriva actelor normative emise în baza unor principii contradictorii cu prevederile Constituţiei României şi ale Codului Civil, pentru a ne proteja interesele şi operaţiunile. Noua povară suplimentară afectează foarte mult sustenabilitatea ArcelorMittal Galaţi, care se confruntă cu o competiţie puternică din partea Chinei şi a ţărilor din Comunitatea Statelor Independente, ţări care nu plătesc subvenţii pentru energia regenerabilă”, a mai spus Ribo.

Parteneri
x close