Antena 3 CNN Actualitate Are 100 de ani şi a mers la referendum împreună cu fiica sa de 79 de ani: Nu am lipsit de la niciun scrutin

Are 100 de ani şi a mers la referendum împreună cu fiica sa de 79 de ani: Nu am lipsit de la niciun scrutin

Are 100 de ani şi a mers la referendum împreună cu fiica sa de 79 de ani: Nu am lipsit de la niciun scrutin
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Iul 2012   •   20:55

Un bătrân care în urmă cu o săptămână a împlinit 100 de ani a votat, duminică, la o secţie din Piteşti, în aplauzele membrilor comisiei şi ale celorlalţi alegători, însoţit de fiica sa de 79 de ani. El a spus că nu a lipsit de la niciun scrutin, cu excepţia "celor 13 ani de puşcărie politică".
   
Bătrânul, Alexandru Zamfirescu, a venit la secţia de votare din cartierul Trivale împreună cu fiica sa în vârstă de 79 de ani, Măndica Duca, informează Mediafax.
   
"Vedeţi fără ochelari, aveţi 100 de ani ? Nu se poate, arătaţi extraordinar, parcă aveţi 50, hai 60 de ani, este extraordinar", a spus preşedintele secţiei de votare, aplaudând împreună cu ceilalţi membri ai comisiei şi cu alegătorii aflaţi în secţie.
   
Alexandru Zamfirescu a spus că nu mai ştie de câte ori a votat în viaţă, dar că a lipsit de la scrutin doar atunci când a fost deţinut politic, timp de 13 ani.
   
"Nu mi-a fost greu să vin, sunt sănătos, nu ştiu să vă spun de câte ori am mai votat. Eu de la 21 de ani tot votez. Atunci, pe vremea mea, de la 21 de ani aveai drept de vot. Cu fraudele, ce să vă spun, fraudele sunt de când lumea. În 1946, de exemplu, lumea a votat masiv pentru ţărănişti, dar s-a făcut fraudă mare, s-a făcut şi un cântec: ?Foaie verde de cicoare/votăm ochi şi din urnă iese soare?. 70 la sută au votat cu ţărăniştii, şi au ieşit 96 la sută comuniştii. (...) Ce să vă mai spun, secretul longevităţii este să duci o viaţă liniştită, fără supărări şi fără necazuri deşi eu am fost şi pe front, am făcut şi 13 ani de puşcărie, am fost deţinut politic, temniţa comunistă", a declarat Alexandru Zamfirescu.
   
Fiica lui Alexandru Zamfirescu are 79 de ani şi spune că nu puţine sunt cazurile în care cei care o văd cu tatăl ei cred că acesta este soţul, în condiţiile în care bărbatul "arată excelent şi are o minte iute".
 

×
Subiecte în articol: Pitești referendum
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close