Are 11 ani, însă nu are identitate. TRAGEDIA unui copil "al nimănui"

de L.D.    |    05 Mar 2012   •   19:01
Are 11 ani, însă nu are identitate. TRAGEDIA unui copil "al nimănui" foto: mircea-jokeru.blogspot.com

O fată de 11 ani dintr-un sat ieşean nu este primită la şcoală pentru că nu are certificat de naştere. Mama ei a murit iar tatăl nu face nimic pentru ca fata să intre în legalitate. Autorităţile spun că l-au somat în nenumărate rânduri, dar bărbatul susţine că nu are bani pentru acte.

Mama fetei a murit acum 3 ani iar fata a rămas în grija bunicilor. Deşi ar fi trebuit să fie în clasa a patra, copilul nu este oficial înscris la şcoală.

Anul trecut, un învăţător din sat s-a oferit să o ia la şcoală. Fata a învăţat să scrie şi să citească, dar nu mai poate veni la ore pentru că nu are acte.

Directorului şcolii din sat spune că legal nu poate face nimic. A trimis numeroase înştiinţări la Inspectorat, Protecţia Copilului, Poliţie sau Primărie dar nu s-a rezolvat nimic.

Autoritatile spun că tatăl copilei trebuie să deschidă o acţiune la Judecătorie pentru înregistrarea tardivă a naşterii. Vecinii din sat povestesc însă că bărbatul e mai tot timpul băut şi nu pare să-i pese că fiica lui îşi doreşte să meargă la şcoală.

ExitPOLL
x close