Antena 3 CNN Actualitate Argeş. Crimă rezolvată după 11 ani datorită testelor ADN

Argeş. Crimă rezolvată după 11 ani datorită testelor ADN

Argeş. Crimă rezolvată după 11 ani datorită testelor ADN
Sursa foto: Foto: Philipe Plailly / Science Photo Library
04 Ian 2011   •   22:19

Testele ADN au rezolvat o crimă comisă de doi indivizi în urmă cu 11 ani. Cazul însă nu s-a terminat. Anchetatorii sunt convinşi că au dat peste doi criminali în serie care au deja trei omoruri dovedite. Politiştii au dezgropat alte trei dosare convinşi că persoanele considerate ani de zile dispărute au fost ucise de cei doi.

Un cadavru descompus, descoperit într-un puţ din Argeş a pus pe jar poliţia. Anchetatorii au avut noroc. Au dat de suspecţi chiar în puşcărie. “E vorba de omor comis în scop de jaf”, a declarat comisar şef Dumitru Nicolae, şef IPJ Argeş.



Ironic, cei doi criminali au fost tot timpul chiar sub nasul poliţiştilor şi al procurorilor. Au fost arestaţi la începutul anilor 2000 pentru câte un omor fiecare. S-au ales cu câte 20 de ani de închisoare. Între timp, alte patru cazuri de dispariţii le dădeau bătăi de cap poliţiştilor.

Halta Coltu pare locul perfect pentru a ascunde victima unei crime. Este abandonată, nu trece nimeni pe aici, în plus, nimeni nu s-ar fi gândit să caute într-un puţ acoperit de zăpadă.

Rămăşiţele descompuse le-au permis legiştilor să extragă ţesutul necesar pentru o probă ADN. A fost de ajuns. A fost stabilită identitatea victimei şi legătura cu cei doi, deja încarceraţi. Crima a fost comisă în 1998. Criminalii au urmărit să fure un autoturism Aro. Cei doi criminali căutau un anumit gen de victime.

În acest moment, poliţia verifică şi celelalte trei dispariţii nerezolvate. Ceva îi face să creadă că de fapt e vorba de trei crime. Acum, pe numele celor doi va fi deschis un nou dosar penal şi se vor alege, cel mai probabil cu o pedeapsă mai mare.

 

×
Subiecte în articol: crima Argeş test ADN
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close