Antena 3 CNN Actualitate Argeş. Patru turişti au fost surprinşi de o avalanşă. Salvamontiştii au plecat în căutarea lor

Argeş. Patru turişti au fost surprinşi de o avalanşă. Salvamontiştii au plecat în căutarea lor

Argeş. Patru turişti au fost surprinşi de o avalanşă. Salvamontiştii au plecat în căutarea lor
Sursa foto: Foto: chamonix.eu.com
06 Feb 2011   •   16:10

Patru turişti din Bucureşti au fost surprinşi, duminică după-amiază, de o avalanşă în Masivul Iezer-Păpuşa, sub Vârful Bătrâna, iar salvamontiştii din Câmpulung Muscel au plecat în căutarea lor, informează Mediafax.
   
Potrivit directorului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, după producerea avalanşei, unul dintre turişti a reuşit să iasă de sub zăpadă şi a sunat la serviciul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa incidentul.
   
"Am fost anunţaţi de către unul dintre cei suprinşi de avalanşă. Am înţeles că acesta nu a fost cuprins de zăpadă şi a putut să scape. El ne-a anunţat că sunt alţi trei colegi de-ai lui în zăpadă. Nu ştim în acest moment starea victimelor, iar salvamontiştii din Câmpulung Muscel au plecat în căutarea şi recuperarea acestora", a declarat Sănduloiu.
   
Din primele informaţii ale salvamontiştilor rezultă că vineri noapte turişii au dormit la Cabana Voina, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică s-au cazat la refugiul Iezer, după ce au primit cheile de la oamenii muntelui care i-au avertizat despre pericolul producerii de avalanşe.
   
Salvamontiştii spun că turiştii au parcurs Masivul Iezer-Păpuşa, iar duminică au ajuns în zona denumită Potcoava Iezerului, iar din relatările persoanei care a sunat la 112 a reieşit că avalanşa s-ar fi produs în zona "Plaiul lui Pătru", din Masivul Iezer-Păpuşa, sub Vârful Bătrâna.
 

 


×
Subiecte în articol: turisti avalansa salvamontisti Argeş
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close