Antena 3 CNN Actualitate Argint şi bronz pentru România, la Olimpiada Internaţională de Matematică

Argint şi bronz pentru România, la Olimpiada Internaţională de Matematică

Argint şi bronz pentru România, la Olimpiada Internaţională de Matematică
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Iul 2013   •   16:30
Elevii români au cucerit trei medalii de argint şi trei de bronz la cea de-a 54-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 18 - 27 iulie, în localitatea columbiană Santa Maria, informează Ministerul Educaţiei Naţionale, conform Mediafax.
Multiplu medaliat la concursurile regionale şi internaţionale de matematică, Omer Cerrahoglu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" din Baia Mare, şi-a trecut în palmares o medalie de argint. Este a cincea distincţie obţinută de olimpicul băimărean în această prestigioasă competiţie, el fiind medaliat la fiecare participare din 2009 până în prezent şi având în palmares două medalii de aur şi trei de argint. 
Ceilalţi doi laureaţi cu argint sunt Ştefan Spătaru (medalie de bronz la precedenta ediţie) şi Marius-Ioan Bocanu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
Medaliile de bronz au fost obţinute de Ştefan-Cosmin Gramatovici, din clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti, Hai Tran Bah şi Andrei-Viorel Bud, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală. 
Ştefan Spătaru, Marius-Ioan Bocanu şi Andrei-Viorel Bud au făcut primii paşi spre performanţa în matematică în Alexandria, Piteşti şi respectiv Negresti-Oaş, oraşele lor natale, îndreptându-se ulterior spre excelenţă ca bursieri ai Liceului Internaţional de Informatică.
Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a reunit 547 de participanţi din 103 ţări.
 

×
Subiecte în articol: aur argint Olimpiada matematica România elevi
Parteneri
Când vor primi românii pensiile recalculate
x close