Antena 3 CNN Actualitate Arhiepiscopia Tomisului cere eşalonarea datoriilor către stat pentru a putea ajuta oamenii în continuare

Arhiepiscopia Tomisului cere eşalonarea datoriilor către stat pentru a putea ajuta oamenii în continuare

Arhiepiscopia Tomisului cere eşalonarea datoriilor către stat pentru a putea ajuta oamenii în continuare
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    08 Dec 2011   •   14:48

Arhiepiscopia Tomisului a cerut eşalonarea datoriilor pe care le are către Administraţia Naţională a Finanţelor Publice, punând acumularea acestor creanţe pe seama crizei economice şi a nevoii de ajutorare a populaţiei sărăcite, informează Mediafax.

Conform unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, cererea de eşalonare a datoriilor de peste un milion de lei a fost pusă în 25 noiembrie la AFP Constanţa.

Dificultăţile financiare ale instituţiei sunt puse pe seama crizei economice şi pe faptul că sărăcirea accentuată a populaţiei a determinat mai multe persoane să ceară ajutorul Bisericii.

"Cu riscul acumulării de datorii, au fost ajutaţi prioritar numeroşi oameni, lucrarea filantropică fiind parte a slujirii aproapelui de către Sfânta noastră Biserică. Vremurile de criză, ca şi cele de bunăstare, sunt îngăduite de Dumnezeu cu un scop pedagogic: acela de a înţelege că avem nevoie mereu unii de alţii" se arată în comunicat.

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat, în cadrul aceluiaşi comunicat, că a alcătuit o strategie prin care să poată face aceste plăţi, dar totodată să poată continua şi activitatea filantropică.


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close