Antena 3 Actualitate Justiţia decide joi cine este primar în Sectorulul 1, după acuzaţiile de fraudă la adresa USR-PLUS

Justiţia decide joi cine este primar în Sectorulul 1, după acuzaţiile de fraudă la adresa USR-PLUS

de Adrian Iclozan    |    15 Oct 2020   •   10:15
Justiţia decide joi cine este primar în Sectorulul 1, după acuzaţiile de fraudă la adresa USR-PLUS

Judecătoria Sectorului 1 este aşteptată să se pronunţe, joi, asupra rezultatului alegerilor locale pentru primăria de sector. Rezultatul scrutinului a fost contestat de primarul în funcţie, Dan Tudorache, după ce în spaţiul public au apărut imagini de natură să susţintă ipoteza fraudei electorale.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi difuzate de Antena 3 pot fi văzuţi membri ai USR-PLUS manipulând saci cu voturi în prezenţa preşedintelui Biroului Electoral de Sector, procurorul Bogdan Sprâncu.

Acţiunea are loc noaptea, chiar în sediul Biroului Electoral al Sectorului 1.

Dan Tudorache a depus o plângere penală, care a ajuns să fie instrumentată de Secţia specială pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie, dat fiind că în imaginile incriminatoare apare un procuror.

Un judecător a luat, miercuri, cazul în discuţie însă  a amânat pronunţarea pentru joi, citându-i pe Clotilde Armand şi Dan Tudorache pentru ca soluţia pronunţată să să fie pusă la dispoziţia părţilor.

Armand şi Tudorache, departajaţi de 1004 voturi

Conform datelor anunţate de Autoritatea Electorală Permanentă, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS, a câştigat scrutinul pentru primărie cu un scor de 40,94%, corespunzător unui număr de 36.455 de voturi.

Dan Tudorache, candidatul PSD, a obţinut 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close