Armata a ştiut cu precizie LOCUL PRĂBUŞIRII. Dezvăluirile unui fost pilot Mig21 şi comandant adjunct al aeroportului militar Otopeni

de A.M.P    |    24 Ian 2014   •   16:51

Noi dezvăluiri despre incompetenţa autorităţilor în intervenţia de după accidentul aviatic de luni. Armata putea să localizeze epava şi să-i găsească pe supravieţuitori în maximum două ore de la producerea accidentului.

O spune un fost pilot şi fost comandant adjunct al aeroportului militar Otopeni, Valentin Vasilescu.

La doar 15 kilometri de locul unde s-a prăbuşit aeronava, este amplasat cel mai performant radar din dotarea Armatei Române. E vorba despre o unitate de radiolocaţie, înfiinţată de pe vremea lui Ceauşescu, care cel mai probabil a continuat să aibă avionul lui Iovan pe ecran până la 40-50 de secunde înaintea prăbuşirii.

"Acest radar, care este de fapt o componentă a sistemului naţional de supraveghere a spaţiului aerian, care este deţinut de forţele Aeriene Române, se găseşte pe un platou, pe Muntele Mare, la 1.800 de metri altitudine", a declarat fostul pilot, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

"El a încercat, săracul, să aterizare forţat pe acel loc, care se preta la o aterizare forţată. El a încercat să ajungă acolo şi locul în care s-a prăbuşit datorită conformaţiei terenului corespunde virajului ca să poată ateriza pe acel platou",  a mai spus Valentin Vasilescu.

Răspunsul fostului ministru al Apărării, Corneliu DobriţoiuParteneri
x close