Antena 3 CNN Actualitate Armata începe recrutarea voluntarilor. Ministrul Apărarii, despre ce beneficii vor avea cei care optează pentru o astfel de carieră

Armata începe recrutarea voluntarilor. Ministrul Apărarii, despre ce beneficii vor avea cei care optează pentru o astfel de carieră

Armata începe recrutarea voluntarilor. Ministrul Apărarii, despre ce beneficii vor avea cei care optează pentru o astfel de carieră
09 Iul 2017   •   10:31

Prima etapă a procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei României începe luni cu selecţionarea candidaţilor care doresc să încadreze funcţii de soldaţi şi gradaţi rezervişti voluntari, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, procedurile de recrutare se desfăşoară în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Normelor metodologice de aplicare a acesteia.

'Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii se vor prezenta la sediul centrului militar judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul pentru a completa o cerere, având asupra lor următoarele documente: actul de identitate, în original şi în copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii; acte de studii şi/ sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie; permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice; livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist', se arată în comunicatul citat.

Conform MApN, la prezentarea la centrul militar, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială. De asemenea, candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele sau serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini. Pentru anul în curs sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari, în 24 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Intrat prin telefon în emisiunea News Magazine, ministrul Apărării Adrian Țuțuianu a declarat de ce este importantă această recrutare.

„Este vorba de o lege 270 din 2015 privind statulul rezerviștilor voluntari, care a intrat în vigoare acum doi ani, la 1.01.2017. Este prima dată în România când se realizează o selecție pe bază de voluntariat a unor persoane care sunt utile nevoilor de apărare națională. De ce ar fi Important? Din câteva puncte de vedere foarte precise. În primul rând, pentru că se încheie un contract individual de muncă pe durată determinată, primul contract este pe patru ani, următoarele pe trei ani de zile. În al doilea rând, se plătesc toate drepturile de asigurări sociale, de șomaj, pentru cei care intră în acest sistem. În al treilea rând, sunt programe de pregătire inițială și apoi programe de pregătire continuă a celor care optează pentru o asemenea carieră”, a declarat ministrul Țuțuianu.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close