Antena 3 Actualitate Se pregătește o schimbare fundamentală pentru Armata Română

Se pregătește o schimbare fundamentală pentru Armata Română

01 Feb 2016   •   22:09
Se pregătește o schimbare fundamentală pentru Armata Română
Sursa foto: foto: Facebook/MApN

Trecerea treptată de la Statul Major General la conceptul predominant în spaţiul euro-atlantic de Stat Major al Apărării se numără printre priorităţile strategice ale Ministerului Apărării pentru 2016, aflate luni în dezbatere, transmite Agerpres.

'Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a dispus crearea unui format de consultare cu reprezentanţi ai Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, experţi din sfera apărării şi securităţii, precum şi cu reprezentanţi ai mediului asociativ al militarilor în rezervă, în ceea ce priveşte stadiul şi perspectivele de implementare a priorităţilor strategice ale Ministerului Apărării Naţionale pentru anul 2016. Prima masă rotundă în acest format s-a desfăşurat luni, 1 februarie, la sediul MApN şi a avut ca temă Alinierea structurii armatei şi a managementului resurselor umane la cele mai bune practici NATO şi la consecinţele generate de noul mediu de securitate, cuprinsă în Planul Sectorial al MApN pentru anul 2016', se precizează într-un comunicat de presă al MApN transmis AGERPRES.

Alte priorităţi sunt asigurarea unui statut unitar pentru întregul personal militar al ministerului şi realizarea unui echilibru între diferitele categorii - cadre militare, soldaţi şi gradaţi profesionişti, asigurarea mobilităţii pe funcţii a personalului militar şi a evoluţiei în carieră pe baze de previzibilitate şi motivaţionale, în raport de cerinţele şi nevoile instituţiei.

Dezbaterile de luni, informează MApN, s-au axat pe opţiunile previzionate în ceea ce priveşte procesul de punere în acord a structurii organizatorice a MApN cu procesele de adaptare strategică derulate la nivelul NATO şi UE şi consacrarea acestora prin proiecte legislative în acest domeniu, adaptate direcţiilor de evoluţie a organismului militar românesc.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close