Antena 3 CNN Actualitate Arme și vehicule de război americane, capturate de talibani. Analist militar: ”S-a creat posibilitatea funcționării unui bazar de armament”

Arme și vehicule de război americane, capturate de talibani. Analist militar: ”S-a creat posibilitatea funcționării unui bazar de armament”

Pe lângă armele cumpărate cu finanțări dubioase, talibanii se pot baza acum pe un întreg arsenal. Americanii au lăsat în urma lor elicoptere, drone, arme și vehicule militare.

Arme și vehicule de război americane, capturate de talibani. Analist militar: ”S-a creat posibilitatea funcționării unui bazar de armament”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Aug 2021   •   10:43

Leon Panetta, fost director CIA, spune că Afganistanul va fi, din nou, un sanctuar pentru teroriști. 

Analistul militar Ion Petrescu a comentat pentru Antena 3 această situație. Expertul spune că în urma capturării armamentului de război american de către talibani s-a creat posibilitatea formării unui ”bazar” pentru țările vecine Afganistanului: 

„Din momentul în care au preluat pașnic de la militarii Afgani care s-au predat, armamentul cu care SUA a dotat armata afgană, s-a creat posibilitatea funcționării unui bazar de armament pentru toate țările limitrofe Afganistanului, care sunt interesate de cumpărarea de armament, și aici sunt vizate în primul rând o serie de organizații extremiste din țări unde, de pildă În Pakistan, mai sunt probleme între opozanți înarmați care există în partea de vest a Pakistanului, în așa-numitul teritoriu federal și guvernul de la Islamabad.

Ne aflăm în situația în care nimeni nu se aștepta ca un echipament modern să ajungă pe mâna talibanilor. Sunt deja de succes imaginile în care se arată că talibanii numără banii. În cursul unui an de zile talibanii ajung până la 1,18 miliarde de dolari, nu numai din vânzarea de droguri, ci și din răpiri, din șantaje, și mai ales din organizații aparent neguvernamentale care aduc fonduri din zona Golfului, din zona Arabiei Saudite.”

×
Subiecte în articol: Afganistan talibani arme razboi
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close