Antena 3 CNN Actualitate Arsenal de arme găsit în Ambasada Chinei la București. Dosarul a fost clasat

Arsenal de arme găsit în Ambasada Chinei la București. Dosarul a fost clasat

Un întreg arsenal de arme şi muniţii a fost găsit în Ambasada Chinei de la Bucureşti.

Arsenal de arme găsit în Ambasada Chinei la București. Dosarul a fost clasat
Sursa foto: getty images
de Carmina Pricopie    |    06 Dec 2022   •   11:29

Șase arme de foc letale și peste 700 de cartușe cu glonț au fost găsite în sediul Ambasadei Populare Chineze de la București. 

Totul s-a întâmplat pe data de 1 iunie 2020, atunci când angajații ambasadei au făcut mai multe lucrări de mentenanță și de renovare. Aceștia au găsit o cutie cu arme deosebit de periculoase, arme supuse autorizării, și au sunat imediat la poliție. 

La fața locului au ajuns mai mulți polițiști care le-au ridicat. A fost deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și s-au făcut mai multe expertize balistice. 

În doar câteva luni, dosarul a fost clasat. Procurorul a cerut renunțarea la urmărirea penală pe motiv că nu există interes public în continuarea cercetărilor. 

Decizia sa a fost confirmată de către o instanță din București. O altă instanță a încuviințat, de asemenea, confiscarea armelor ridicate în anul 2020 din sediul ambasadei. 

Este vorba despre două arme de foc cu alice de calibru de 12 mm, o armă de foc cu alice de calibru 16 mm, două puști cu lunetă, cu glonț de calibru 22 de mm și o armă lungă cu glonț de calibru de 7,75 mm. 

×
Subiecte în articol: ambasada chinei
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close