Antena 3 CNN Actualitate Artiştii şi politicienii, despre Adrian Păunescu: Un mare om al culturii româneşti

Artiştii şi politicienii, despre Adrian Păunescu: Un mare om al culturii româneşti

Artiştii şi politicienii, despre Adrian Păunescu: Un mare om al culturii româneşti
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Noi 2010   •   09:33

Părinte spiritual, un mare om al culturii româneşti, o personalitate puternică. Acesta sunt numai câteva dintre cuvintele oamenilor care l-au admirat şi apreciat pe poet. După aflarea veştii morţii lui Adrian Păunescu, personalităţile lumii artistice şi politice româneşti au dorit să-şi exprime regretul legat de dispariţia poetului şi să transmită condoleanţe familiei scriitorului.

Prieten apropiat al poetului Adrian Păunescu, Tudor Gheorghe vorbeşte cu durere despre trecerea acestuia în nefiinţă. Cel mai mare poet contemporan al nostru a plecat dintre noi, susţine cântăreţul.

„A rămas poetul Adrian Păunesc, omul, aşa e sortit, să se ducă”, a declarat pentru Antena 3 Tudor Gheorghe.

Tudor Gheorghe: A rămas poetul Adrian Păunescu


Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a poetului Adrian Păunescu. Şeful statului susţine că a primit cu tristeţe vestea şi că poetul va rămâne în amintirea celor care l-au apreciat pentru măiestria creaţiei sale.

„Am primit cu tristeţe vestea plecării dintre noi a poetului Adrian Păunescu. Prin întreaga sa activitate literară, poetul Adrian Păunescu rămâne în amintirea celor care l-au apreciat pentru măiestria creaţiei sale, pentru pledoaria sa constantă pentru valorile naţionale şi pentru generozitatea cu care a promovat generaţii de tineri poeţi şi artişti în cadrul cenaclului Flacăra", se arată în mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială.

Traian Băsescu transmite condoleanţe familiei lui Adrian Păunescu


Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că moartea poetului Adrian Păunescu reprezintă o mare pierdere pentru toţi românii. Fostul preşedinte al României susţine că Adrian Păunescu a marcat istoria culturii româneşti.

Ion Iliescu, despre poetul Adrian Păunescu


Muzicianul Victor Socaciu a declarat că Adrian Păunescu a însemnat pentru el enorm şi este pus în faţa unei pierderi imense, poetul fiindu-i "părinte spiritual".

Prietenul lui Adrian Păunescu, Doru Stănculescu vorbeşte despre dragostea poetului pentru poporul lui şi despre cât de tare suferea pentru ţară.

Doru Stănculescu: Păunescu, îmbolnăvit de boala poporului lui


Vasile Şeicaru a vorbit despre experienţa Cenaclului Flacăra şi despre geniul creator care era Adrian Păunescu. Şeicaru a rememorat momentele petrecute alături de poet şi modul în care Adrian Păuneacu compunea versuri oriunde se afla: în hotel, în maşină, la intrarea pe scenă.

Şeicaru: Sunt fericit că am fost contemporan cu Adrian Păunescu


Sergiu Nicolaescu şi-a exprimat şi el regretul referitor la decesul lui Adrian Păunescu. „Era un om foarte tare, puternic, o personalitate deosebită. Mi-a plăcut ca om şi am devenit oarecum amici. Am fost de două ori coleg cu el, 8 ani, ceea ce o sumă destul de mare şi pot să spun că e o mare pierdere pentru noi. Avem oameni puţini de valoare , nu ştim să-i preţuim şi când se duc, o zi două mai apar unii care vorbesc de bine, apoi vine uitarea”, a declarat regizorul.

Sergiu Nicolaescu, despre Adrian Păunescu


Ovidiu Lipan Țăndărică a transmis condoleanţe familiei lui Adrian Păunescu.Artistul a mai spus că românii trebuie să înveţe să-şi aprecieze valorile naţionale.
 
Țăndărică: Transmit condoleanţe familiei lui Adrian Păunescu


Nicu Alifantis susţine că Adrian Păunescu a fost singura persoană care l-a susţinut la începutul carierei sale. „Îi datorez lui Adrian Păunescu succesul pe care l-am avut de-a lungul timpului (...) A fost singurul care mi-a acordat încredere la Cenaclul Flacăra şi aceste lucruri nu se pot uita. Avea un har extraordinar de a ne ţine alături, de a ne coagula, era absolut senzaţional”, a declarat Nicu Alifantis.

Alifantis: Îi datorez lui Adrian Păunescu succesul meu


"Ne despărţim de un titan al culturii române, care cu siguranţă va rămâne ca atare în istorie", a declarat Victor Socaciu. „Dincolo de calitatea extraordinară a poetului şi scriitorului Adrian Păunescu, personalitatea sa înseamnă şi parte a conştiinţei naţionale, înseamnă şi apărarea şi vegherea calităţii culturii neamului românesc", a declarat Socaciu.

Victor Socaciu, despre decesul peotului



Traian Băsescu: Adrian Păunescu rămâne în amintirea celor care l-au apreciat pentru măiestria creaţiei sale

Emil Boc: Moartea poetului Adrian Păunescu m-a şocat


Elena Udrea: Cultura românească a pierdut un reprezentant de seamă prin moartea lui Adrian Păunescu

Ion Iliescu: Poetul Adrian Păunescu a marcat istoria culturii româneşti

Sergiu Nicolaescu, despre Adrian Păunescu: Un om puternic, o personalitate deosebită


Nicu Alifantis: Îi datorez lui Adrian Păunescu succesul pe care l-am avut


Tudor Gheorghe: A rămas poetul Adrian Păunescu. Omul e sortit să se ducă


Dinescu: Păunescu trăia în două lumi. Şi-a subminat destinul de scriitor


Fănuş Neagu: Adrian Păunescu este mai viu decât mulţi dintre noi


Criticii literari, despre Păunescu: "A scris şi poeme discutabile, dar cei care l-au acuzat au făcut acelaşi lucru"


Premierul Republicii Moldova a transmis condoleanţe pentru moartea lui Adrian Păunescu






×
Subiecte în articol: Adrian Paunescu deces artisti reactii
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close