Antena 3 CNN Actualitate Aşa ceva n-aţi mai văzut decât în filme. Cel mai spectaculos mod de operare al unor hoţi români

Aşa ceva n-aţi mai văzut decât în filme. Cel mai spectaculos mod de operare al unor hoţi români

Aşa ceva n-aţi mai văzut decât în filme. Cel mai spectaculos mod de operare al unor hoţi români
de O.P.    |    12 Iun 2012   •   11:42

Procurorii DIICOT - Structura Centrală fac 20 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Alba şi Hunedoara, la imobile aparţinând membrilor grupării, fiind vizate 15 persoane. Acestea sunt acuzate că, în perioada martie-mai, au furat, pe timp de noapte şi prin efracţie, diverse mărfuri din camioane aflate în mişcare, în timpul deplasării acestora pe drumuri naţionale, în special pe raza judeţelor Vâlcea, Alba, Sibiu şi Hunedoarsa.

"Este important de menţionat metoda inedită şi riscantă prin care membrii grupării sâvârşeau faptele de sustragere şi care le asigura reuşita activităţii infracţionale. Astfel, autovehiculele TIR, aflate în mers, erau încadrate în trafic de alte autovehicule, aparţinând învinuiţilor, din care un prim autoturism circula în fata TIR-ului vizat pentru a încetini deplasarea acestuia, iar un altul aflat imediat în spatele TIR-ului circula cu luminile stinse, pentru a asigura transportul celorlalţi coinculpaţi", au precizat procurorii.

Unul dintre învinuiţi, aflat în acest ultimul autoturism, asigurat în dispozitive special realizate, urca pe capotă, de unde tăia sigiliile şi forţa uşilor din spate ale camioanelor, furând bunurile transportate.

Mărfurile furate, printre care aparate TV, ţigări şi cafea, erau preluate de alţi membri ai grupării aflaţi în autoturism şi încarcate într-o autoutilitară. Acestea erau depozitate în două locaţii deţinute de membrii grupării şi apoi comercializate în zona Pieţei Obor din Sectorul 2 al Capitalei. Membrii gruparii au cauzat în acest mod un prejudiciu total de peste 300.000 de euro.

La sediul DIICOT au fost duse pentru audieri 20 de persoane. Membrii grupării sunt cercetaţi pentru iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat.şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.



×
Subiecte în articol: furturi hoti
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close