Antena 3 CNN Actualitate "Sunt elemente ale unui asasinat ritualic la Grădina Botanică din Craiova" | Jurnalistul S.O. Bălan a găsit analogii cu cazul Rîmaru

"Sunt elemente ale unui asasinat ritualic la Grădina Botanică din Craiova" | Jurnalistul S.O. Bălan a găsit analogii cu cazul Rîmaru

Jurnalistul de investigație Sorin Ovidiu Bălan a analizat, la Antena 3 CNN, elementele stranii ale crimei comise de elevul de 17 ani în Grădina Botanică din Craiova.

"Sunt elemente ale unui asasinat ritualic la Grădina Botanică din Craiova" | Jurnalistul S.O. Bălan a găsit analogii cu cazul Rîmaru
Sursa foto: Facebook / Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2023   •   14:23

Melis, adolescenta de 14 ani care a murit în urma multiplelor răni de cuțit, este înmormântată sâmbătă. Emanuel, băiatul de 19 ani, care a supraviețuit atacului feroce, a ieșit din comă, dar starea sa rămâne, în continuare, gravă.

El a relatat că se afla pe o bancă împreună cu Melis, atunci când cei doi au fost atacați. Informații difuzate de Antena 3 CNN arată că atacul și crima au avut loc în apropiere de locul în care fata își făcuse, recent, fotografii cu ocazia absolvirii ciclului gimnazial.

În plus, asasinul purta un tricou cu numărul 27, data la care a comis atacul mortal.

Citește și: Ultima fotografie cu Melis, fata ucisă în Grădina Botanică din Craiova! A fost făcută cu câteva zile înainte, chiar în locul unde și-a pierdut viața

"Începe să semene tot mai mult cu un asasinat ritualic. Inclusiv coincidența asta - rămâne de văzut dacă este o coincidență sau nu - cu numărul de pe tricou. 

Am spus de când s-a întâmplat crima, chiar la Antena 3 CNN, că s-ar putea să nu fie așa cum părea la prima vedere - doar o altercație sfârșită tragic între doi tineri, provocată de gelozie, și că s-ar putea să avem de-a face cu un criminal în serie de tip Ion Rîmaru.

Spuneam lucrul ăsta pentru că nu știam dacă aveau legătură victimele, măcar vreuna dintre ele, cu asasinul. Acum, inclusiv acesta spune că nu îi cunoștea. La fel spune și băiatul care și-a revenit (din comă): că nu se cunoșteau.

Jurnalistul S.O. Bălan: "S-ar putea ca asasinul să mai fi comis atacuri. Trebuie stabilit ce a făcut înainte de crimă"

Mai ales că ei stăteau foarte liniștiți pe o bancă și nici vorbă de scandal, așa cum declară asasinul. Și atunci mă întorc la cazul Rîmaru, care așa proceda: premedita crima. 

În cazul de la Craiova, este clar că a premeditat crima, pentru că umbla la el cu acel cuțit de vânătoare cu lama de 19 centimetri, cu mască, cagulă, mănuși.

S-ar putea să mai fi avut loc astfel de atacuri, ceea ce ar fi groaznic. De aceea, trebuie stabilit foarte ce a făcut acest criminal în ultimele zile, ce a făcut victima, ce au făcut cei doi. Vorbesc de fata decedată, dar și de băiat.

Jurnalistul S.O. Bălan: "Așa proceda Rîmaru: voia să ucidă, dar nu știa pe cine, și atunci își alegea o victimă pe care o urmărea"

Fac această paralelă cu Râmaru pentru că acesta, la fel, voia să ucidă, dar nu știa pe cine și atunci punea ochii pe cineva. De regulă, alegea femei (...) O urmărea, stabilea traseul, vedea unde sunt punctele slabe, unde putea ataca. Se pare că și aici s-a întâmplat același lucru: a atacat la o oră când Grădina Botanică era goală, când erau cei doi (tinerii atacați, n.r.) erau singuri. Se prea poate să-i fi și urmărit (...)

Deci, ăsta a plecat de la el din comună cu un cuțit de vânătoare, cu mănuși, cu mască și a început să se plimbe prin Craiova, atacând într-un loc izolat doi oameni care nu-i făcuseră nimic", a spus Sorin Ovidiu Bălan la Antena 3 CNN.

Lia Olguța Vasilescu: "Un psihopat. Vă dați seama cât sânge rece a avut, dacă a dat cu cuțitul de 20 de ori la câteva secunde după ce l-a oprit poliția"

Și Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a susținut ipoteza că asasinul a venit în oraș cu intenția de a ucide, fără a-și cunoaște victimele în prealabil.

"Nimeni nu-și putea închipui că este un criminal în serie, un bolnav care a trecut prin atâta teste psihologice. Asta ar fi trebuit să vadă psihologul școlar. Echipajului (de poliție locală, care l-a interpelat pe elevul de 17 ani înainte de atac, n.r.)  i s-a părut suspect individul și l-a oprit ca să aibă discuții.

Li s-a părut suspect în primul rând pentru că era singur la oră ora 16:00 când erau 40 de grade afară și se uita foarte insistent la una dintre statuile din Grădina Botanică.

L-au oprit, l-au identificat, era frumos îmbrăcat, a vorbit frumos, a zâmbit, a spus că este elev la liceul militar și bineînțeles că a fost lăsat să meargă mai departe. Nu, nu se cunoșteau (asasinul și victimele, n.r.) A venit special ca să omoare pe cineva. Vă dați seama cât sânge rece a avut, dacă a trecut la câteva secunde de polițiștii cu care a vorbit și a dat de 20 de ori cu cuțitul într-o persoană.

Aici nu putem să vorbim decât despre un psihopat, un psihopat care, atenție, nu era din Craiova. A venit de la el din comună special să ucidă pe cineva", a spus Olguța Vasilescu.

Foto: elevul de 17 ani (stânga) și-a atacat victimele cu un cuțit de vânătoare cu lama de 19 centimetri

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close